Ποιοι μπαχαλάκηδες; Σαν τα ΜΑΤ δεν υπάρχουν!

Ποιοι μπαχαλάκηδες; Σαν τα ΜΑΤ δεν υπάρχουν!
ΜΑΤ στη Λέσβο AP

Δεν χρειάζεται καμία ΕΔΕ για την ανάληψη ή –σε διαφορετική περίπτωση- την απόδοση πολιτικών ευθυνών. Είναι δυνατόν να δέρνουν κάτοικοι τα ΜΑΤ και να μην αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη;

Τα όσα έπραξαν τα ΜΑΤ στη Λέσβο και τη Χίο θα μας απασχολήσουν πολύ, καθώς είναι ιδιαίτερα σοβαρά και ευτυχώς που υπάρχουν και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πληροφορηθήκαμε κάποια από αυτά.

Η αλήθεια είναι πως κάποιες από τις βαρβαρότητες μονάδων που είναι επιφορτισμένες με την τήρηση της τάξης και είναι οι πρώτοι που θα πρέπει να τη σέβονται θα τη ζήλευαν και οι …μπαχαλάκηδες! Τέτοια αποτελεσματικότητα, σε τομείς όπως πχ το σπάσιμο των αυτοκινήτων ή στην εξεύρεση αντεθνικών συνθημάτων, η αλήθεια είναι πως οι …μπαλαχάκηδες δεν τη διαθέτουν!

Και το γεγονός ότι έφαγαν ξύλο στο ξενοδοχείο στον Καρφά δημιουργεί επίσης επιχειρησιακές ευθύνες!

ΕΔΕ, πάντως και απόδοση ευθυνών σε κατώτερα στελέχη, δεν αρκεί. Αν το Μαξίμου θέλει να στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση θα χρειαζόταν μια παραίτηση ή αποπομπή προσώπου με υψηλότερη θέση. Μέχρι τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει, παρά τις σχετικές συζητήσεις που υπάρχουν και μεταξύ στελεχών του κυβερνώντος κόμματος.

Με όλο το σεβασμό, επίσης, στο πρόσωπό του, θα περιμέναμε μια δημόσια τοποθέτηση και αντίδραση από τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο, που έχει οριστεί υπεύθυνος επιτροπής από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τυχόν κρούσματα βίας στα σώματα ασφαλείας.

Τέλος, θα αναλάβουν κάποια ευθύνη όσοι είναι υπεύθυνοι για την …πολιορκία στρατοπέδων από κατοίκους; Μπορεί με οποιοδήποτε τρόπο οι ένοπλες δυνάμεις να έρχονται σε αντιπαράθεση με τους κατοίκους ακριτικών νησιών; Θα μας απασχολήσουν όλα αυτά ή θα κάνουμε ως χώρα ότι δεν τα βλέπουμε;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα