Προκαλεί και στη Σόφια η Άγκυρα

Προκαλεί και στη Σόφια η Άγκυρα
Τουρκική σημαία AP

Το ΥΠΕΞ της Βουλγαρίας κάλεσε για εξηγήσεις τον τούρκο πρέσβη που με δηλώσεις του ζήτησε εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας προκειμένου να γίνουν επενδύσεις στη Βουλγαρία.

Απίστευτες δηλώσεις από τον Τούρκο πρέσβη στη Σόφια!

Ο Χασάν Ουλουσόι, με δηλώσεις του, έφτασε στο σημείο να θέσει ως προϋπόθεση για τις τουρκικές επενδύσεις στη Βουλγαρία την ενθάρρυνση από την κυβέρνηση της Σόφιας για εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας ως προϋπόθεση για τουρκικές επενδύσεις στη χώρα αυτή!

Το ΥΠΕΞ της Βουλγαρίας χαρακτήρισε πολιτικά απαράδεκτες τις δηλώσεις του Τούρκου πρέσβη, επεσήμανε ότι τουρκικές επενδύσεις στη χώρα δεν πρέπει να συνδέονται με τις γνώσεις της τουρκικής γλώσσας αλλά με οικονομικά κριτήρια, ενώ επεσήμανε ότι οι Τούρκοι επενδυτές θα πρέπει να συμμορφωθούν με την επίσημη γλώσσα της χώρας και ότι η πλέον κατάλληλη λύση είναι οι Τούρκοι επενδυτές να καταρτίσουν τα στελέχη τους με τη βουλγαρική γλώσσα.

Ο Τούρκος πρέσβης, μάλιστα, που εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, ανασκεύασε τις δηλώσεις του. Η ουσία ωστόσο είναι ότι η Άγκυρα εξάγει τον μεγαλοϊδεατισμό της σε όλα τα Βαλκάνια…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα