Πρόσκληση στη Γκρέτα Τούνμπεργκ για το φεστιβάλ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ;

Πρόσκληση στη Γκρέτα Τούνμπεργκ για το φεστιβάλ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ;
Γκρέτα Τούνμπεργκ AP

Δεκέμβριο θα διεξαχθεί το Συνέδριο της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Αλέξης Τσίπρας: “Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει 38% στους νέους και η Νεολαία του τόσο μικρό ποσοστό στα πανεπιστήμια”

Σημαντικές εκπλήξεις ετοιμάζει η Κουμουνδούρου για το Φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου και το οποίο, με την ομιλία και του Αλέξη Τσίπρα, θα σηματοδοτήσει την ανασυγκρότηση της Νεολαίας του κόμματος.

Στο Φεστιβάλ, μάλιστα, εξετάζεται η δυνατότητα να κληθεί και να παραβρεθεί η Γκρέτα Τούνμπεργκ, η 16χρονη Σουηδέζα μαθήτρια, που ξεκίνησε τις απεργίες πείνας κάθε Παρασκευή για την κλιματική αλλαγή και ένα χρόνο μετά έχει γίνει το σύμβολο των αγώνων που επιδιώκουν να αναγκάσουν τις κυβερνήσεις να ασχοληθούν με το μείζον πρόβλημα της εποχής και να λάβουν για την αντιμετώπισή του κάτι παραπάνω από μέτρα-ασπιρίνες!

Όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Γραμματέα της Νεολαίας Σωτήρη Αλεξίου, τον υπεύθυνο Οργανωτικού Αντώνη Γεωργαντά και την υπεύθυνη Σπουδάζουσας Κατερίνα Σαρρή, το Συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Δεκέμβριο, ώστε να σηματοδοτήσει και τις αλλαγές για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ, το Συνέδριο το οποίο θα διεξαχθεί σύμφωνα με τις πληροφορίες το νωρίτερο τον Φεβρουάριο του 2020.

Το κύριο βάρος θα δοθεί στην ανασυγκρότηση της Σπουδάζουσας, αλλά και των οργανώσεων των μεγάλων πόλεων στην περιφέρεια, καθώς στην Αθήνα υπάρχουν σημαντικά βήματα, είναι δε χαρακτηριστικό πως μεταξύ των δυο εκλογικών αναμετρήσεων, των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου και των βουλευτικών της 7ης Ιουλίου στη Νεολαία έγιναν 300 εγγραφές νέων, αριθμός που το επόμενο διάστημα θα πρέπει να πολλαπλασιαστεί.

Όπως δε δείχνει και η προσπάθεια που θα επιχειρηθεί για την Γκρέτα Τούνμπεργκ, προτεραιότητες για τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσουν το περιβάλλον, η παιδεία και η εργασία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα