Προβληματισμός και αποστάσεις από την ηγεσία της ΠΑΣΚΕ

Προβληματισμός και αποστάσεις από την ηγεσία της ΠΑΣΚΕ
Κίνημα Αλλαγής Eurokinissi

Γιατί ανησυχούν στο ΚΙΝΑΛ και τι προβλέπουν.

Έντονο προβληματισμό προκαλεί στη Χαριλάου Τρικούπη η κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα και οι σχέσεις της με την ΠΑΣΚΕ.

Η Φώφη Γεννηματά, στο Συνέδριο -που δεν έγινε- της Καλαμάτας έδωσε πλήρη στήριξη στον Γιάννη Παναγόπουλο και την ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ και της ΓΣΕΕ, ωστόσο, πλέον, υπάρχουν ερωτηματικά σε κύκλους (τουλάχιστον) του κόμματος σε σχέση με την πολιτική της οδού Πατησίων. Πολύ περισσότερο που βλέπουν “γήρανση” και συνταξιοδότηση πολλών κορυφαίων στελεχών της ΠΑΣΚΕ τους επόμενους μήνες. Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη μάλλον βλέπουν με “καχυποψία” τη συμμαχία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, αλλά και τις υποσχέσεις για τη συνδρομή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκειμένου να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο της ΓΣΕΕ, ενώ δεν ασχολήθηκαν καν με τη διαφοροποίηση “πράσινων” συνδικαλιστών και τη συμπόρευσή τους με το ΠΑΜΕ ως προς την προκήρυξη πανελλαδικής απεργίας την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου. Είναι δε χαρακτηριστικό πως το Κίνημα Αλλαγής έχει αποφύγει να τοποθετηθεί δημοσίως για το εάν θα στηρίξει ή όχι την συγκεκριμένη απεργία- υπενθυμίζεται ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ προγραμματίζει κήρυξη απεργίας σε άλλη ημερομηνία και συγκεκριμένα στις 2 Οκτωβρίου.

Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, μάλιστα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα “Παιχνίδια Εξουσίας”, προγραμματίζει να πραγματοποιήσει εντός του έτους, εάν είναι δυνατόν, συνδικαλιστική συνδιάσκεψη, με -έστω και μη ομολογημένη- επιδίωξη να αναδείξει νέα στελέχη και να διαμορφώσει νέα στρατηγική στον συνδικαλιστικό χώρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version