"Σε συμφωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αντώνης Σαμαράς"!

Κίνημα Αλλαγής
Κίνημα Αλλαγής EUROKINISSI

“Έτσι, οι ακροδεξιοί παραμένουν στη ΝΔ, δεν ιδρύεται σοβαρό κόμμα της ακροδεξιάς εκτός αυτής” τονίζουν στα “Παιχνίδια Εξουσίας” κύκλοι του ΚΙΝΑΛ.

Μια διαφορετική εκτίμηση διαθέτει η Χαριλάου Τρικούπη για το “μανιφέστο Σαμαρά” στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και γιατί δεν αντιδρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται σε συμφωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη” αναφέρουν χαρακτηριστικά στα “Παιχνίδια Εξουσίας”, κύκλοι του Κινήματος Αλλαγής, οι οποίοι και συμπληρώνουν πως “κατ’ αυτόν τον τρόπο οι ακροδεξιοί παραμένουν στη Νέα Δημοκρατία, καθώς οι θέσεις Σαμαρά εντός του κυβερνώντος κόμματος αποτρέπουν την ίδρυση σοβαρού κόμματος της ακροδεξιάς”.

ADVERTISING

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, το Κίνημα Αλλαγής, στη συνεδρίαση του Πολιτικού του Συμβουλίου, με την παρουσία βουλευτών όπως οι Ανδρέας Λοβέρδος, Κώστας Σκανδαλίδης, Μιχάλης Κατρίνης, Γιώργος Αρβανιτίδης κ.ά., επιβεβαίωσε ότι θα ανοίξει μέτωπο με την κυβέρνηση στην οικονομία. Στην κατεύθυνση αυτή θα καταψηφίσει το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ενώ υψηλούς τόνους θα κρατήσει και στον προϋπολογισμό, με στόχο, όπως τονίστηκε, “να εμφανίζεται ο χώρος ως η προοδευτική λύση απέναντι στην κυβέρνηση”.

Στη Χαριλάου Τρικούπη συζητείται με ιδιαίτερα θερμά λόγια η συμβολή του πρώην υπουργού Νίκου Χριστοδουλάκη στη διαμόρφωση των θέσεων στον οικονομικό τομέα, ενώ, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα “Παιχνίδια Εξουσίας”, ο Κώστας Γάτσιος αναλαμβάνει σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων της Φώφης Γεννηματά. Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Γάτσιος καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών υπήρξε ένας εκ των ...εννέα (!) υποψήφιων αρχηγών του Κινήματος Αλλαγής και υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στα Ιωάννινα, κατά τις τελευταίες εκλογές.

Πέραν της οικονομίας, πάντως, αναμένεται το βράδυ της Τετάρτης νέα παρέμβαση της Φώφης Γεννηματά, με τηλεοπτική της συνέντευξη για την πραγματοποίηση σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα εθνικά θέματα, με επίκεντρο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ταυτόχρονα, η Χαριλάου Τρικούπη εξαπολύει και με κείμενο του Τομέα Επικοινωνίας σφοδρή επίθεση για το “πτυχίο Διαματάρη” και το ‘ανατριχιαστικό κουκούλωμα”, όπως αναφέρει στην υπόθεση Γεωργιάδη.

Με τίτλο “Αριστεία του Columbia” αναφέρει για τον υφυπουργό Εξωτερικών:

«Ο ψυχαναγκασμός της «αριστείας» φαίνεται ότι οδηγεί το ένα μετά το άλλο στελέχη της Δεξιάς διακυβέρνησης να σκαρφίζονται fake επιστημονικές περγαμηνές. Τώρα αποκαλύφθηκε ότι και ο υφυπουργός Εξωτερικών θέλησε να «βαρύνει» λίγο το βιογραφικό του με έναν τίτλο σπουδών που -όπως αναγκάσθηκε να παραδεχθεί - δεν απέκτησε ποτέ.

Ασφαλώς και η παραίτησή του είναι επιβεβλημένη και -ήδη- καθυστερημένη, όχι γιατί δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του, αλλά γιατί θεώρησε σωστό να εξαπατά με ψέματα και «δημιουργική ασάφεια» για την ακαδημαϊκή του επάρκεια.

Μετά από διοικητή ΕΥΠ χωρίς πτυχίο που η κυβέρνηση κάλυψε με εκ των υστέρων φωτογραφική αλλαγή του νόμου, τώρα υποθάλπει και τα πλαστά βιογραφικά των μελών της. Αριστεία a la carte ή αριστεία του…. Columbia για τους «ημέτερους».

Με δε τίτλο “Ανατριχιαστικό το κουκούλωμα στην υπόθεση Γεωργιάδη” επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Η «παύση δίωξης», ουσιαστικά η παραγραφή των αδικημάτων του Νίκου Γεωργιάδη, στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, είναι μια ανατριχιαστική, εκτρωματική απόδραση από παράθυρο που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ και διατήρησε ορθάνοιχτο η νέα κυβέρνηση της ΝΔ, με τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα.

Δυστυχώς, η απαξίωση της Δικαιοσύνης -βασικού πυλώνα της Δημοκρατίας και της Ισονομίας- έρχεται με γρήγορους ρυθμούς. Ποιος θα εξηγήσει ότι ίσως το βαρύτερο ηθικά ποινικό αδίκημα, της οποιασδήποτε μορφής κακοποίησης παιδικών ψυχών, ξεπετιέται νομικίστικα με παραγραφές; Παραγράφηκαν και τα βιώματα ή τα αποτελέσματα της ασέλγειας από τη μνήμη και την ψυχή των παιδιών που την υπέστησαν;»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνημα Αλλαγής
SHARE: