Σηκώνει το γάντι η αντιπολίτευση στην Τουρκία

Σηκώνει το γάντι η αντιπολίτευση στην Τουρκία
Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν AP

Απέρριψε το μποϋκοτάρισμα το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα και συμμετέχει στις επαναληπτικές εκλογές της 23ης Ιουνίου για το Δήμο Κωνσταντινούπολης.

Σηκώνει το γάντι η αντιπολίτευση στην Τουρκία και αποφασίζει  ευθεία αναμέτρηση με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) αποφάσισε να μην μποϋκοτάρει τις επαναληπτικές εκλογές της 23ης Ιουνίου, αλλά να συμμετάσχει ξανά σε αυτές, με τον εκλεγμένο δήμαρχο Εκρέμ Ιμάμογλου να διεκδικεί εκ νέου το ανώτερο αξίωμα στην Κωνσταντινούπολη.

Το CHP χαρακτηρίζει «μαύρο λεκέ» στην ιστορία της Τουρκίας την ακύρωση των εκλογών της 31ης Μαρτίου, αναφέροντας ότι έγινε πραξικόπημα στις εκλογές και ότι οι τούρκοι πολίτες δεν θα ξεχάσουν ποτέ αυτή την ημερομηνία.

Χαρακτηριστικό του κλίματος έντασης που επικρατεί στη γειτονική χώρα είναι ότι ο ηγέτης του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου χαρακτήρισε τους επτά δικαστές που ψήφισαν υπέρ της ακύρωσης των εκλογών ως «σπείρα» εντός της δικαιοσύνης ενώ αναρωτήθηκε γιατί να επαναληφθούν οι εκλογές μόνο στον Μητροπολιτικό Δήμο Κωνσταντινούπολης και όχι και στις 39 περιφέρειες της πόλης.

«Ο Εκρέμ Ιμάμογλου δεν θα παίρνει διαταγές από το Προεδρικό, αλλά από το λαό» είπε χαρακτηριστικά, καθώς και από δω και στο εξής «δεν θα είναι υποψήφιος των 16.000.000 Κωνσταντινουπολιτών».

Την Αθήνα ανησυχεί η ένταση στο εσωτερικό της Τουρκίας και κυρίως οι «μεγαλοϊδεατικές» θεωρίες που θα τροφοδοτηθούν σε βάρος της χώρας μας, τόσο από τους κεμαλιστές, όσο και από το κυβερνών κόμμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα