“Σκούπα” σε κυβέρνηση και κράτος και αλλαγές στο κόμμα από τον Ζάεφ

“Σκούπα” σε κυβέρνηση και κράτος και αλλαγές στο κόμμα από τον Ζάεφ
Ο πρωθυπουργός της Β. Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξη Τύπου AP

Παρά την νίκη του Στέβο Πενταρόφσκι, που αποτελεί και επιβεβαίωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο πρωθυπουργός της Β. Μακεδονίας προχωρεί σε αλλαγές προκειμένου να εκμεταλλευτεί το τάιμινγκ.

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε αλλαγές στην κυβέρνηση και το κράτος, αλλά και στο ίδιο το κόμμα του, εμφανίζεται ο Ζόραν Ζάεφ, που κέρδισε τη μάχη της προεδρικής εκλογής με τη νίκη του Στέβο Πενταρόφσκι, αλλά και την ικανοποιητική συμμετοχή στην ψηφοφορία.

«Σήμερα (σ.σ χθες) ξεκινώ τις αξιολογήσεις μαζί με τους στενούς συνεργάτες μου, γιατί αυτό είναι το πρωταρχικό μου μέλημα. Πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν οι εκλογές με την επίσημη έκθεση της Κρατικής Εκλογικής Επιτροπής, ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε αυτές τις διαδικασίες”, είπε ο Ζ. Ζάεφ, δίνοντας το στίγμα του για την επόμενη ημέρα των προεδρικών εκλογών και επιδιώκοντας να εκμεταλλευτεί το τάιμινγκ προκειμένου να σηματοδοτήσει μια επανεκκίνηση. Ο Ζ. Ζάεφ προσπαθεί να εκτονώσει τη δυσαρέσκεια ευρύτερων στρωμάτων, γι’ αυτό και προχωρεί σε αντικαταστάσεις στελεχών υπουργείων, επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και εταιρειών του δημοσίου, καθώς και κομματικών στελεχών.

Τον ανασχηματισμό διευκολύνει και η παραίτηση για λόγους υγείας του υπουργού Πολιτισμού Ασάφ Αντέμι, ο οποίος είχε αναγγείλει αυτήν την απόφασή του πριν από έξι μήνες. Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι είχε γνώση του θέματος και ότι είχε παρακαλέσει τον Αντέμι να παραμείνει στο πόστο του μέχρι την διεξαγωγή των εκλογών.

Σήμερα τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες του, εξέφρασε την ελπίδα να συνεργασθούν ξανά στο μέλλον και πρόσθεσε ότι μένει μια κενή θέση στο Υπουργείο Πολιτισμού, η οποία θα πληρωθεί κατά τον επερχόμενο ανασχηματισμό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα