Τις αμέσως επόμενες ημέρες το Υπουργικό ορίζει τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης

Τις αμέσως επόμενες ημέρες το Υπουργικό ορίζει τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης
Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου Eurokinissi

Μεγάλες αναμένονται οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και συνταγματολόγων. Ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η διαφωνία του Φίλη στη συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ και οι παρεμβάσεις Βούτση και Χριστοδουλοπούλου

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου να ορίσει τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται αποφασισμένο να προχωρήσει στη συγκεκριμένη κίνηση παρά τις κλιμακούμενες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, που κάνει λόγο για θεσμική εκτροπή, αλλά και πολλών συνταγματολόγων, κάποιοι εκ των οποίων δεν είναι εχθρικοί προς την κυβέρνηση.

Αρμόδια κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν πως το Υπουργικό Συμβούλιο διατηρεί όλες του τις αρμοδιότητες, πως ακόμα δεν έχουν προκηρυχθεί οι εκλογές και πως τηρείται απολύτως η νομιμότητα.

Κρίσιμος είναι ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας στο θέμα, καθώς ο Προκόπης Παυλόπουλος θα κληθεί να επικυρώσει, σύμφωνα με το Σύνταγμα τις επιλογές της κυβέρνησης.

Στη συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη ο Νίκος Φίλης εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για τον ορισμό νέου προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από την κυβέρνηση, για να του απαντήσουν, επιχειρηματολογώντας υπέρ, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και η αντιπρόεδρος Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα