Το “όχι” της Χαριλάου Τρικούπη στα “στελέχη- εφεδρείες” που δεν χρησιμοποίησε ο Κυριάκος

Το “όχι” της Χαριλάου Τρικούπη στα “στελέχη- εφεδρείες” που δεν χρησιμοποίησε ο Κυριάκος
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

Αρνητική φέρεται η ηγεσία του κόμματος στο να προσεγγίσει πρώην «πράσινα» στελέχη που αλληλο-φλέρταραν με τον Κ. Μητσοτάκη και, ιδίως, να προσεγγίσει εκείνους που τα ονόματά τους έπαιξαν για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αλλά δεν επιλέχτηκαν για το αξίωμα

«Ορφανά» ενδέχεται να μείνουν όσα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη αποστασιοποιήθηκαν από το χώρο και φλέρταραν με τη χρησιμοποίησή τους από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκαν στην κυβέρνηση ή στον κρατικό μηχανισμό, όπως τουλάχιστον οι περισσότεροι ήλπιζαν.

Πολύ περισσότερο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο «δεύτερο γύρο» διεύρυνσης που κάποια στιγμή θα επιχειρήσει, ενδέχεται να μην χρησιμοποιήσει κορυφαία πρόσωπα της κεντροαριστεράς, αλλά μεσαία και κατώτερα στελέχη από το χώρο των τοπικών κοινωνιών.

Η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής δεν φέρεται πρόθυμη να ξανασυζητήσει και να επανεντάξει τα στελέχη αυτά στη Χαριλάου Τρικούπη, παρά τις -θετικότατες- εισηγήσεις που δέχεται ακόμα και από στενούς της συνεργάτες για πρόσωπα όπως η Άννα Διαμαντοπούλου.

Η Φώφη Γεννηματά δίνει ιδιαίτερο βάρος στις σχέσεις με τους δυο πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου, ενώ κάποιοι θεωρούν ότι ενδιαφέρον προοπτικά θα εμφάνιζε και μια επαναπροσέγγιση με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ επιδιώκει να προχωρήσει με νέα ομάδα στελεχών, όπως έδειξε και από την επιλογή των επικεφαλής των Τομέων του κόμματος και των αναπληρωτών τους, ενώ η επιχείρηση ανανέωσης φαίνεται να της βγαίνει, με κορυφαίο παράδειγμα τον Γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη, αλλά και τον εκπρόσωπο Τύπου Παύλο Χρηστίδη.

Πρόσωπα, πάντως, που προέρχονται από την κεντροαριστερά και το όνομά τους έπαιξε στο τραπέζι –ή χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία τους για την εξυπηρέτηση επιδιώξεων-και δεν επιλέχτηκαν φέρονται δυσαρεστημένα με το Μέγαρο Μαξίμου, πιθανόν όμως και ενώπιων πολιτικών αδιεξόδων, τουλάχιστον για το προσεχές διάστημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα