Τον Βασίλη Σκουρή “φωτογραφίζει” για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Γ. Γεραπετρίτης

Τον Βασίλη Σκουρή “φωτογραφίζει” για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Γ. Γεραπετρίτης
Ο καθηγητής Βασίλης Σκουρής Eurokinissi

Για ευρύτερο πολιτικό πρόσωπο με γνώσεις στο Διεθνές Δίκαιο έκανε στον "Σκάι" ο υπουργός Επικρατείας. Στο κάδρο και η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, με ελαχιστες πιθανότητες ο Νίκος Αλιβιζάτος

Να μην προκρίνει ανανέωση της θητείας Παυλόπουλου προσανατολίζεται ο πρωθυπουργός, αν κρίνουμε από τα όσα είπε στους “Αταίριαστους” στον “Σκάι” ο Γιώργος Γεραπετρίτης.’

Ο υπουργός Επικρατείας και εκ των στενότερων συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, έκανε λόγο για ευρύτερο πολιτικό πρόσωπο με γνώσεις του διεθνούς δικαίου, με πολλούς να εκτιμούν αρχικά ότι αναφέρεται στον Νίκο Αλιβιζάτο.

Πηγές που γνωρίζουν εκτιμούν πως ο Ν. Αλιβιζάτος διαθέτει μεν πιθανότητες να είναι επιλογή, πλην όμως αυτές είναι λιγοστές, λόγω κυρίως του ισχυρού χαρακτήρα του και της εμμονής στις αρχές του.

Οι ίδιες πηγές θεωρούν πως ο υπουργός Επικρατείας “φωτογράφιζε¨τον Βασίλη Σκουρή, πρώην προέδρου με δυο θητείες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ενώ στο κάδρο μένει και η πρώην Πρόεδρος του ΣτΕ Αικατερίνη Σακαλλαροπούλου.

Το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Βασίλη Σκουρή είχαν αποκαλύψει τα “Παιχνίδια Εξουσίας”, πριν ο πρωθυπουργός ανέβει στο …βουνό και συγκεκριμένα στις 23 Δεκεμβρίου. Μεταξύ άλλων η στήλη σημείωνε πως ο Βασίλης Σκουρής είχε οριστεί και υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών επί Κώστα Σημίτη, το όνομά του είχε ακουστεί για υπηρεσιακός πρωθυπουργός-πριν τελικά αναλάβει ο Λουκάς Παπαδήμος το 2012, κατόπιν πρότασης του Ευ. Βενιζέλου, καθώς τους δυο άνδρες συνδέει στενή φιλία. Ο καθηγητής Βασίλης Σκουρής δύσκολα θα απορριφθεί από τη Χαριλάου Τρικούπη, ενώ γνωρίζει άριστα τις νομικές πλευρές των ελληνοτουρκικών θεμάτων, ενόψει και της πιθανής -μελλοντικής-προσφυγής της Αθήνας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα