Η δημόσια τοποθέτηση Νικήτα Κακλαμάνη υπέρ Παυλόπουλου και η δυσφορία ορισμένων προς το Μαξίμου!

Η δημόσια τοποθέτηση Νικήτα Κακλαμάνη υπέρ Παυλόπουλου και η δυσφορία ορισμένων προς το Μαξίμου!
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης Eurokinissi

Μεταξύ όσων αντέδρασαν και το ...Κίνημα Αλλαγής! Ο βουλευτής Βοιωτία Ανδρέας Κουτσούμπας ζήτησε το περασμένο Σάββατο, στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, προκειμένου να συζητήσει τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα προτείνει ο πρωθυπουργός.

“Φωτιές” άναψε τόσο στο προσκήνιο, όσο και στο παρασκήνιο, η δημόσια τοποθέτηση του Νικήτα Κακλαμάνη (ράδιο ΘΕΜΑ 104,6) ότι η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να επιδιώξει την επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, στο πρόσωπο του Πρ. Παυλόπουλου μπορεί να υπάρξει ευρεία πλειοψηφία, χωρίς να χρειαστεί καν τρίτη ψηφοφορία. “Όταν έχεις έναν άνθρωπο, που ιδεολογικά προέρχεται από την παράταξή σου και μπορείς να τον εκλέξεις με 240 ψήφους, δεν χρειάζεται να ψάχνεις για άλλον” τόνισε με νόημα ο “γαλάζιος” αντιπρόεδρος της Βουλής.

Η αλήθεια είναι πως και άλλοι βουλευτές της ΝΔ, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη ή και υπουργοί, όπως ο Νίκος Δένδιας, τάχθηκαν δημοσίως υπέρ της υποψηφιότητας Παυλόπουλου, αλλά μόνο με θετικά λόγια και όχι με κατηγορηματικό τρόπο του Νικήτα Κακλαμάνη.

Δημοσίως, την τοποθέτηση του Νικήτα Κακλαμάνη υπέρ Παυλόπουλου, σχολίασε- και μάλιστα με επικριτικό τρόπο- το …Κίνημα Αλλαγής! “Ξεκίνησαν τα ωραία στη ΝΔ!” αναφέρει στο “Ρυθμό Επικαιρότητας”, σε ανακοίνωση δηλαδή του Τομέα Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ υπό τον Κυριάκο Κυριάκο. “Ο Νικήτας Κακλαμάνης προέτρεψε δημόσια τον πρωθυπουργό να προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο για ΠτΔ. Μάλιστα- επιβεβαιώνοντας όσα καιρό φωνάζουμε για υπόγειες συνεννοήσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την Καραμανλική συνιστώσα- προβλέπει ότι η πρόταση θα περάσει με 240 ψήφους! Ο Πρωθυπουργός, που καταψήφισε επιδεικτικά το 2015 την υποψηφιότητα Παυλόπουλου, πώς θα διαχειριστεί αυτές τις ¨παροτρύνσεις;”

Γαλάζια στελέχη σημείωναν αργά το βράδυ της Τετάρτης, σχολιάζοντας τον “Ρυθμό Επικαιρότητας”, πως τον Προκόπη Παυλόπουλο ψήφισαν το 2015 η ΝΔ στο σύνολό της, με εξαίρεση τον βουλευτή τότε Κυριάκο Μητσοτάκη και μάλιστα στην ηγεσία της ΝΔ ήταν ο Αντώνης Σαμαράς. “Για ποια “καραμανλική συνιστώσα” λοιπόν μιλούν; Εκτός και αν εννοούν “καραμανλική συνιστώσα και τον …Σαμαρά”!

Στο παρασκήνιο, πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες και άλλοι παράγοντες επεχείρησαν να πείσουν το Μέγαρο Μαξίμου να προχωρήσει σε μια διαρροή “δυσαρέσκειας” για τη δημόσια τοποθέτηση του Νικήτα Κακλαμάνη, πλην, όμως, οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν …τσίμπησαν!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει και η πληροφορία πως ο βουλευτής Βοιωτίας Ανδρέας Κουτσούμπας, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ υπό τον πρωθυπουργό, ζήτησε ειδική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προκειμένου να συζητηθούν τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σιγά-σιγά, δηλαδή, δείχνει πως η υπόθεση της προεδρικής εκλογής θα έχει για την κυβερνώσα παράταξη πολύ παρασκήνιο και, πιθανόν, και δυσκολίες!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα