Υπερδραστήριος Πρόεδρος και στο εξωτερικό

Υπερδραστήριος Πρόεδρος και στο εξωτερικό
Υπερδραστήριος πρόεδρος και στο εξωτερικό Eurokinissi

Επταήμερη επίσκεψη στην Αυστραλία πραγματοποιεί, μεταξύ άλλων ο Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ αναμένει στην Αθήνα τον Πρόεδρο της Ινδίας

Υπερδραστήριος και στο εξωτερικό αποδεικνύεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κινητικότερος και αποτελεσματικότερος ίσως Πρόεδρος στην ιστορία του θεσμού, που κινούμενος στα όρια της συνταγματικής του αποστολής συμβάλλει αποφασιστικά στη διαμόρφωση των αξόνων της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, μεταξύ άλλων, έως και τον Σεπτέμβριο έχει προγραμματίσει τις εξής συναντήσεις εντός και εκτός της χώρας:

* 17-18 Μαΐου επίσημη επίσκεψη Προέδρου Εσθονίας, κυρίας Kresti KALJULAID, στην Ελλάδα.

* 18-19 Ιουνίου επίσημη επίσκεψη Προέδρου Ινδίας στην Ελλάδα.

* 30-31 Ιουλίου επίσημη επίσκεψη Προέδρου Δημοκρατίας στην Λιθουανία.

* 5-11 Σεπτεμβρίου επίσημη επίσκεψη Προέδρου Δημοκρατίας στην Αυστραλία.

* 13-13 Σεπτεμβρίου επίσκεψη στην Ρίγα της Λεττονίας προκειμένου να συμμετάσχει σε 14 Άτυπη Σύνοδο Αρχηγών Κρατών Ομάδας Arraiolos.

* 20-21 Σεπτεμβρίου μετάβαση ΠτΔ στην Ολλανδία. Συνάντηση με βασιλιά Ολλανδίας στις 20/9 το απόγευμα στην Χάγη και ομιλία ΠτΔ στην έδρα Λασκαρίδη στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόκειται να δεχθεί στην Αθήνα τους ομολόγους του της Ιταλίας και της Πορτογαλίας, τον Οκτώβριο έχει δεχθεί πρόσκληση από τον αρμένιο ομόλογό του για επίσκεψη στην Αρμενία και συμμετοχή του στη Σύνοδο Κορυφής για τη Γαλλοφωνία, ενώ- όπως και με την Αυστραλία- αναμένεται να προγραμματίσει και άλλα ταξίδια που είναι έντονη η παρουσία της ελληνικής ομογένειας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα