Στην Τήλο οι πρώτοι γκέι γάμοι

Στην Τήλο οι πρώτοι γκέι γάμοι

Στο Δημαρχείο της Τήλου αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι πρώτοι γάμοι ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα"

Στο Δημαρχείο της Τήλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” .

Ο δήμαρχος του νησιού κ. Τάσος Αλιφέρης,  αποδέχτηκε το αίτημα δύο ομοφυλόφιλων ζευγαριών (δύο γυναικών και δύο ανδρών) για να τελέσει τους γάμους τους.

Μιλώντας στα “Νέα” ο κ. Αλιφέρης δήλωσε “δεν έχει καμιά αντίρρηση για τους γάμους, αφού δεν υπάρχει κανένας νόμος που να το απαγορεύει”.

Η ιδέα για την πραγματοποίηση του γάμου απασχολούσε αρκετό καιρό τα μέλη της Ομοφυλοφιλικής και Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας (ΟΛΚΕ), που έψαχναν το «παραθυράκι» στον νόμο 1250 που ψηφίστηκε το 1982 και ρυθμίζει τα του πολιτικού γάμου στην Ελλάδα.

Τα μέλη της ΟΛΚΕ επικαλούνται επιπλέον και το ψήφισμα που εξέδωσε το 1994 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το οποίο ζητούσε από τα κράτη- μέλη να απαλείψουν από τις νομοθεσίες τους την κάθε διάκριση εις βάρος των ομοφυλοφίλων και ειδικά να επιτρέψουν τον γάμο μεταξύ τους, ενώ η ευρωπαϊκή σύμβαση του Άμστερνταμ απαιτεί από τις χώρες να απαλείψουν από τη νομοθεσία τους κάθε διάκριση, μεταξύ άλλων “και λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού”.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα ο  κ. Γρηγόρης Βαλλιανάτος, ο οποίος θα είναι ένας από τους μάρτυρες στην τέλεση του πρώτου ομοφυλοφιλικού γάμου στην Ελλάδα, ” τα παραπάνω στοιχεία τέθηκαν κατ΄ αρχήν υπ΄ όψιν του ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο υπήρχε η συμφωνία να τελεστούν οι γάμοι από δημάρχους που πρόσκεινται σ΄ αυτόν. Υπέρ της τέλεσης του γάμου είχε εκφραστεί δημοσίως και ο Αλέξης Τσίπρας, όμως τελικά η Κουμουνδούρου έκανε πίσω“.

Η ημερομηνία του πρώτου γκέι γάμου στην Ελλάδα δεν έχει οριστεί ακόμη, αλλά σύμφωνα με τον δήμαρχο Τήλου αναμένεται τον επόμενο μήνα, αν φυσικά δεν υπαναχωρήσει και αυτός, καθώς οι αντιδράσεις της εκκλησίας θα υπάρξουν και σίγουρα θα είναι σφοδρές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα