ANT1

ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ: ΟΣΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 3Η ΣΕΖΟΝ

Το χωριό Διαφάνι ετοιμάζεται να διανύσει την πιο σκοτεινή του περίοδο.

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Λευτέρη Χαρίτου, με τον μύθο των «Άγριων Μελισσών» να πλάθεται μέσα από νέες ιστορίες και νέα πρόσωπα, από τη συγγραφική πένα της Μελίνας Τσαμπάνη και του Πέτρου Καλκόβαλη.

Η σειρά των δυνατών συγκινήσεων και των καθηλωτικών ερμηνειών άρχισε, ήδη, να γράφει τον συγκλονιστικό τρίτο κύκλο της. Αν και οι σεναριογράφοι σκέφτηκαν πολύ αν θα έπρεπε οι «Άγριες Μέλισσες» να προβληθούν και τρίτη σεζόν, η επιτυχία και η αγάπη των τηλεθεατών, τους το έκανε λίγο πιο εύκολο.

Αυτή τη φορά το Διαφάνι θα είναι τελείως διαφορετικό. Το Διαφάνι ετοιμάζεται να διανύσει την πιο σκοτεινή του περίοδο. Το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 θα βρει τους ήρωες των «Άγριων Μελισσών» ανυποψίαστους και η ζωή τους θα ανατραπεί για ακόμα μια φορά. Ένας εχθρός με πολλά πρόσωπα θα τους φέρει όλους αντιμέτωπους με μια νέα πραγματικότητα, αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό.

Ένα χωριό μετρά ακόμα τις πληγές του. Τρεις αδελφές αποζητούν την ευτυχία που τους στέρησαν η μοίρα και οι επιλογές τους. Μια οικογένεια διαλυμένη και σκορπισμένη. Ένα έγκλημα που ακόμα αποζητά εκτός από δικαίωση και τιμωρία. Ένας θάνατος φέρνει δίψα για εκδίκηση. Ένας έρωτας διεκδικεί πίσω όσα στερήθηκε. Ένας σύμμαχος με διπλό πρόσωπο. Ένας κρυφός έρωτας γίνεται θανάσιμη παγίδα. Ένας αποχωρισμός μαχαίρι στην καρδιά. Μια νέα συμμαχία αποζητά ανταλλάγματα. Ένας άντρας έτοιμος να κυριεύσει τα πάντα.

Ήδη από το τέλος της δεύτερης σεζόν γνωρίζουμε την έλευση του Ακύλα Μεγαρίτη, τον οποίο θα ενσαρκώσει ο Αιμίλιος Χειλάκης. Πρόκειται για τον αρχηγό των «Αβάντων» που ήταν στη φυλακή αρκετά χρόνια. Ο Μεγαρίτης είναι ένας σκληρός άντρας του καθεστώτος που που θα επηρεάσει τόσο στη ζωή του Δούκα Σεβαστού όσο και των υπόλοιπων κατοίκων του Διαφανίου.

ANT1

Ο Ακύλας έχει στόχο να εκδικηθεί για τον θάνατο του αδερφού του, Αχιλλέα. Ο Μελέτης έχει καταφέρει να τον πείσει πως υπεύθυνες για τον χαμό του είναι οι αδερφές Σταμίρη. Ο Μεγαρίτης μετακομίζει στο Διαφάνι μαζί με τη σύζυγό του, Ζωή και τα δύο τους παιδιά. Η σύζυγος του Ακύλα Μεγαρίτη, κρύβει τη δική της ιστορία, έχει ένα σκοτεινό παρελθόν και ξέρει πολλά παραπάνω από όσα στην αρχή θα αφήσει να φανούν. Η οικογένεια θα μείνει στο αρχοντικό των Σεβαστών, το οποίο παραμένει κλειστό αφού όλα τα μέλη της οικογένειας το εγκατέλειψαν.

Ο Δούκας και η Μυρσίνη Σεβαστού μένουν πια στη Λάρισα, αποκομμένοι από τους γιους και την κόρη τους. Αν και η Μυρσίνη προσπαθεί να ρίξει γέφυρες επικοινωνίας, ο Κωνσταντής, ο Νικηφόρος και η Πηνελόπη αρνούνται να έχουν οποιαδήποτε σχέση μαζί τους.

Η Μυρσίνη φυσικά δεν έχει ξεχάσει τον λόγο που την κρατά στη ζωή, που δεν είναι άλλος από το να εκδικηθεί τις αδερφές Σταμίρη για τον θάνατου του γιου της, Σέργιου. Ο Μελέτης θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση των σχεδίων της.

Ο Δούκας Σεβαστός θα αφήσει τα χωράφια του στο Διαφάνι και θα ασχοληθεί με τη βιομηχανία. Θα συνεργαστεί με τη Χούντα κι αυτός θα είναι ακόμα ένας λόγος για να συγκρουστεί με τα παιδιά του.

Ο Λάμπρος και η Ελένη θα ταλαιπωρηθούν εκ νέου καθώς η άφιξη του Μεγαρίτη θα τους επιφυλάξει εμπόδια και δυσκολίες. Ο Λάμπρος θα εξοριστεί στη Λέρο και θα βασανιστεί ενώ η Ελένη θα μείνει πίσω να παλέψει μόνη της για την ίδια και τις αδερφές της.

Ένα πρόσωπο από το παρελθόν της Ελένης θα φέρει την απόλυτη ανατροπή. Πρόκειται για τον Ζάχο Λυκογιάννη, έναν γοητευτικό άντρα, ο οποίος και στο παρελθόν υπήρξε ερωτευμένος μαζί της. Ο Ζάχος είναι γιος της Μάρως, μιας γυναίκας που στάθηκε πολύ στην Ελένη μετά τον θάνατο της μητέρας της. Ο Ζάχος οφείλει τη ζωή του στον Λάμπρο και την Ελένη.

Οι ζωές τους όμως θα μπερδευτούν παραπάνω αφού ο Ζάχος, όταν ο Λάμπρος έφυγε από το χωριό, είχε αρραβωνιαστεί την Ελένη. Δεν παντρεύτηκαν γιατί ο Ζάχος, ως νεαρός στρατιωτικός, θα έπαιρνε μετάθεση σε νησί και η Ελένη δεν ήθελε να αφήσει το Διαφάνι.

ANT1

ANT1

Ο τρίτος κύκλος θα βρει χωρισμένους τη Δρόσω και τον Κωνσταντή χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν παραμένουν ερωτευμένοι και πως δεν θα είναι ξανά μαζί.

Ο Νικηφόρος και η Ασημίνα αν και έχουν πάρει διαζύγιο θα κάνουν όμως μία προσπάθεια να σώσουν τη σχέση τους. Η Ασημίνα, μαζί και ο Μπάμπης, θα έχουν έντονη δράση εναντίον της δικτατορίας, κάτι που θα τους κοστίσει.

Η Πηνελόπη έχει φύγει από την Ελλάδα και σπουδάζει Νομικά στο Παρίσι. Θα επιστρέψει όμως για να συνεχίσει το έργο που άφησε πίσω ο σύζυγός της, Αλέξης Γραμματικός. Μαζί με τα αδέρφιά της θα στραφεί εναντίον του Δούκα και της Μυρσίνης.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα