Φραντζέσκα Γιατζόγλου/ 24 MEDIA Lab

ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ: “ΘΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΣΑ ΑΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΗΧΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΟΥ”

Ο τραγουδοποιός μιλάει για το τελευταίο του άλμπουμ ANIME, την trap και το «νεοκατηχητικό» που μας ταλαιπωρεί.

Πολλοί λένε, κάπου θα το έχετε ακούσει ή διαβάσει τον τελευταίο μήνα, ότι το Anime, ο όγδοος δίσκος του Φοίβου Δεληβοριά που μόλις κυκλοφόρησε, είναι ο καλύτερος δίσκος της καριέρας του.

Και, πράγματι, μόλις τελειώνουν τα λίγο παραπάνω από 49 λεπτά της ακρόασης, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να υποστηρίξεις κάτι τέτοιο. Είναι η όμορφη αλέγκρα παραγωγή του Βασίλη Ντοκάκη, η καλή φόρμα που βρίσκεται η μπάντα των Ντούβα-Παντέλη-Soto-Χριστοδούλου, η διακριτική αλλά τόσο αναζωογονητική παρουσία της Νεφέλης Φασούλη, οι κρίσιμοι γκεστ Σιώτας-Σιάμπος-Ρέλλος-Κούρτης, η φροντίδα για όσους ξέρουν αυτό το γκανγκ που προσφέρει ο Δημήτρης Μάκρης.

Όμως, ο βασικός λόγος είναι ο ίδιος ο Φοίβος.

Που, με-τσακίζει-πόσο-κλισέ-ακούγεται-ή-διαβάζεται-αυτό-που-γράφω-αλλά-είναι-τόσο-πολύ-αλήθεια, είναι πιο ώριμος από ποτέ, όπως θα δείτε και στη συζήτησή μας. Ένας μεσήλικας (γέλια) με πουά πουκάμισο που αρνείται να μεγαλώσει, φοβάται περισσότερο την στιγμή που η κόρη του θα σταματήσει να δείχνει ότι είναι ερωτευμένη μαζί του από την στιγμή που θα του τραγουδήσει τραπ, και προβληματίζεται με το «νεοκατηχητικό» που προσπαθεί να ελέγξει την σκέψη μας ενώ κάποτε «δεν ήμασταν έτσι».

Σουρεάλ παραμυθάς, «πολιτικάντης της καθημερινότητας», ταπεινός οικοδεσπότης. Ένας «ανδρείος που φοβάται», σύντομα και στη μικρή σας οθόνη

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μια παραγωγή του 24 MEDIA Lab

Συνέντευξη: Παναγιώτης Μένεγος
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κουλελής – Ιωάννα Σπανού
Μοντάζ: Ιωάννα Σπανού
Κάμερα: Δημήτρης Κουλελής
Art Director: Γρηγόρης Κολλάρος
Visual Designer: Θεοδώρα Κρινή
Motion Designer: Σμαρώ Σαχπαζίδου

Τα κομμάτια του ΑΝΙΜΕ που ακούγονται είναι ευγενική παραχώρηση της Inner Ear Records. Ευχαριστούμε το στούντιο Lotus για τη φιλοξενία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα