24 MEDIA CREATIVE TEAM/AP

ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ: “ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ‘ΚΟΥΡΑΣΕΣ’”

Η απόσταση και η βίζα που αργεί, δοκιμάζουν μία δυνατή φιλία.

Δεν το σηκώνει ούτε ο πνευματικός μου πια. Τον έπαιρνα χθες να του πω ότι θα με απελάσουν και τίποτα. Τον έπαιρνα μετά για του πω μετά ότι τελικά δεν θα με απελάσουν, πάλι τίποτα. Του στέλνω μήνυμα τέλος πάντων όλα αυτά τα περίεργα που γίνονται και δεν απαντάει καν.

Και τότε μου έρχεται ένα μήνυμα που έλεγε “Κούρασες”. Ήταν απ’ τον Πετράκο.

Άραγε να ήταν μαζί; Λες να μου έκλεψε τον πνευματικό; Είναι ο Πετράκος το τρίτο πρόσωπο;

Εγώ αυτόν δεν τον ήξερα, έβλεπα μόνο τα δικά μας ξεφτιλοριάλιτι, αλλά η βαθιά μας αγάπη για την επιστήμη και τον ορθολογισμό, μας έφερε κοντά. Μας έδεσε κατά κάποιον τρόπο.

Και πλέον ξέρω ότι όλο αυτό μεταξύ μας δεν ήταν παρά ένα ψέμα, μεγαλύτερο και απ’ την πανδημία. Ξηγήθηκε σκουλικιάρικα ο όρτοντοξ μπράδερ και αυτό το κάνει να πονάει περισσότερο, γαμώτη μου.

Πάτησα translate ξανά και ξανά στο μήνυμά του, νόμιζα ότι κάποιο λάθος θα έκανα, αλλά καμία σχέση. Ρώτησα έναν Σερβοέλληνα τεχνικό -δεν χρειάζονται ονόματα- μήπως σημαίνει κάτι άλλο το “κούρασες”, αλλά “όχι μου λέει, το ίδιο σημαίνει”.

Δίνω τον αγώνα μου ενάντια στη Νέα Τάξη Πραγμάτων, παλεύω να ανέβω στην Παγκόσμια Κατάταξη Ψεκασμένων, και ένας -μέχρι χτες- αδερφός τραβάει το χαλί κάτω απ’ τα πόδια μου.

Πάει ο υπουργός Μετανάστευσης να μου κόψει την μπάλα, όπως ο Σέμος στον Τζιοβάνι, και αυτή είναι η στιγμή που ανακαλύπτω ότι έχω μείνει τελείως μόνος.

Τουλάχιστον έχω ακόμα τον πατέρα μου.

Παρένθεση. Πολύ γενναίο εκ μέρους του να με παρομοιάσει με τον Ιησού, ειδικά αν σκεφτεί κανείς τότε ποιος αντίστοιχα είναι ο ίδιος. Κλείνει η παρένθεση.

Δεν έχω τίποτα να χωρίσω με τους απλούς ανθρώπους της Αυστραλίας -ίσα ίσα που έχω μόνο πράγματα να μοιραστώ μαζί τους πχ covid- άλλα όποτε θέλουν τους παίζω ένα μονάκι.

Και πού ‘στε. Ελπίζω να μην κουραστήκατε κι εσείς γιατί εγώ εδώ θα ξεχειμωνιάσω, δεν το κουνάω με τίποτα. Κι αν χάσω αυτό το Open, θα κάτσω μέχρι το επόμενο. Όρεξη να ‘χετε να μαθαίνετε τις παλαβομάρες μου.

Το κείμενο είναι προϊόν μυθοπλασίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα