Συνεχίζουν την απεργία οι υπάλληλοι της Βουλής

Συνεχίζουν την απεργία οι υπάλληλοι της Βουλής

Τη συνέχιση της απεργίας, που κήρυξαν το βράδυ της Τετάρτης, αποφάσισαν οι υπάλληλοι της Βουλής με αφορμή την τροπολογία για την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο. Τι αναφέρει η ανακοίνωσή τους

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου των υπαλλήλων της Βουλής δηλώνει ότι η απεργία συνεχίζεται διότι ''ο εκβιασμός και τα επικοινωνιακά τερτίπια δεν θα περάσουν''.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι οι υπάλληλοι της Βουλής είναι ενταγμένοι στο ενιαίο μισθολόγιο από τον Οκτώβριο του 2011 και επιτίθενται στον υπουργό Οικονομικών πως κάνει σαν να μην γνωρίζει τις μεγάλες μειώσεις που προέκυψαν με την ψήφιση και του νέου μειωμένου προϋπολογισμού της Βουλής.

''Δεν δεχόμαστε η εκτελεστική εξουσία να υποκαταστήσει και να καταργήσει τη νομοθετική, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας'', αναφέρουν και ζητούν την ''οριστική απόσυρση της τροπολογίας Στουρνάρα που καταλύει το αυτοδιοίκητο της Βουλής''.

Δείτε πως κατέγραψε το NEWS 247 τα γεγονότα της χθεσινής ιστορικής ημέρας μέσω της Live Blogging πλατφόρμας του

Υπενθυμίζεται ότι η επίμαχη τροπολογία προκάλεσε χάος στη Βουλή, κατά την ψήφιση του ''Μνημονίου 3''. Ο κ. Στουρνάρας κατέθεσε την τροπολογία και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων αντέδρασαν έντονα, μιλώντας για αντισυνταγματικότητα.

"Η τροποποίηση που κατέθεσα και αφορά στους υπαλλήλους της Βουλής είναι απαίτηση όλης της κοινωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ όχι μόνο αγκάλιασαν μια προνομιούχα ομάδα, αλλά υπέδειξαν στους υπαλλήλους να κηρύξουν απεργία. Τους καταγγέλλω" δήλωσε χαρακτηριστικά από το βήμα του Κοινοβουλίου ο υπουργός Οικονομικών.

Ενώ στο τέλος ανέφερε: "Είμαι υποχρεωμένος να αποσύρω την τροπολογία για τους υπαλλήλους της Βουλής, λόγω των όσων διακυβεύονται απόψε. Όποιος έχει μάτια βλέπει", τονίζοντας πως η απεργία των υπαλλήλων της Βουλής κηρύχθηκε καθ' υπόδειξη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Απεργίες
SHARE:

24Media Network