Ευγενία Δημητροπούλου: “Ήταν επώδυνο να είμαι το ‘καλό παιδί'”

Ευγενία Δημητροπούλου: “Ήταν επώδυνο να είμαι το ‘καλό παιδί'”
ANT1

Η Ευγενία Δημητροπούλου μιλά στο News 24/7 για το κρεβάτι που έσπασε (λόγω γραβιέρας) στα γυρίσματα του "Νησιού", τη νέα της τηλεοπτική δουλειά, τη Νομική και το ακορντεόν της μητέρας της.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, κατάφερε γρήγορα να ερμηνεύσει σπουδαίους ρόλους με μεγάλη επιτυχία και να μεταδώσει στο κοινό την έμφυτη γλυκύτητα και ζεστασιά της. Η Ευγενία Δημητροπούλου είναι ένα φωτεινό πλάσμα που σε κερδίζει σε λίγα δευτερόλεπτα με το χαρακτηριστικό χαμόγελό της και την αφοπλιστική ευγένεια που τη διακατέχει.

Ήρθε απ’ τη Λαμία στην Αθήνα όταν μπήκε στη Νομική. Κατά τις διπλές σπουδές της, την κέρδισε (ευτυχώς) η υποκριτική. Οι σινεφίλ την είχαν πρωτοδεί στον κινηματογράφο, στις «Νύφες» του Παντελή Βούλγαρη. Στο τηλεοπτικό κοινό συστήθηκε σαν «Άννα», ένα κορίτσι που έσπερνε θύελλες στη μεγάλη επιτυχία «Το Νησί» κι έκτοτε την ήξεραν όλοι. Λατρεύει το θέατρο κι έχει ήδη στα 36 της χρόνια καταπιαστεί με Αισχύλο, Σαίξπηρ, Τολστόι, Παπαδιαμάντη, Πιραντέλο, Ξενόπουλο, ντε Φιλίππο κ.ά. (ενδεικτικά να αναφέρω «Οφηλία» στον Άμλετ, «Αγία Τερέζα» στην παράσταση «Πιαφ», «Μαριάννα» στην ταινία «Ρόζα της Σμύρνης», «Στέλλα Βιολάντη», στην ομώνυμη παράσταση, «Ελίζαμπεθ Μπένετ» στην «Περηφάνια και Προκατάληψη»).

Την τρέχουσα τηλεοπτική σεζόν, πρωταγωνιστεί ως «Λήδα» στη νέα τηλεοπτική σειρά του ANT1 «Ήλιος».

Η Ευγενία Δημητροπούλου μιλά στο News 24/7 για το κρεβάτι που έσπασε (λόγω γραβιέρας) στα γυρίσματα του “Νησιού”, τη Νομική, την αγάπη της για το θέατρο και το σινεμά καθώς και για το ακορντεόν της μητέρας της:

Έχετε καταγωγή από Αρκαδία και μεγαλώσατε σε Πύργο και Λαμία; Μιλήστε μου για αυτές τις εναλλαγές. Πώς ήσασταν μικρή;

«Είχα όμορφα παιδικά χρόνια. Μεγάλωσα σε μια πενταμελή τυπική θα έλεγα οικογένεια στην επαρχία. Είμαι το μεσαίο από τα τρία παιδιά της οικογένειας και θα έλεγα πως μάλλον είχα από μικρή το σύνδρομο του καλού παιδιού, κάτι που ήταν εύκολο για τους άλλους, επώδυνο για εμένα και τα ψυχοσωματικά μου».

Περάσατε και αποφοιτήσατε από τη Νομική Αθηνών. Ποια ήταν η στιγμή που αποφασίσατε να εργαστείτε ως ηθοποιός;

«Νομίζω το είχα ονειρευτεί στο σχολείο. Ή το είχα ευχηθεί. Δεν ήμουν καθόλου σίγουρη αν μπορούσα να τα καταφέρω αλλά από τότε το δούλευα. Εργάστηκα ως ηθοποιός σιγά σιγά και όσο σπούδαζα, στην πορεία φοίτησα σε δραματική σχολή και όλα ήρθαν σταδιακά».

Τι “μαθήματα” κρατήσατε από τη Νομική και τι σας “ξεκλείδωσε” η υποκριτική;

«Πολλά μαθήματα πήρα. Σίγουρα μου ανέπτυξε τη φαντασία και με βοήθησε να μπορώ να επιχειρηματολογώ για την αντίθετη πλευρά. Και φυσικά το πιο πολύτιμο: Έμαθα να μελετώ τους ανθρώπους, τις ιστορίες και τις πράξεις τους και να ασχολούμαι με αυτό».

Αν δεν συναντούσατε την επιτυχία ως ηθοποιός, σας “βλέπετε” στο δικαστήριο;

«Σίγουρα η νομική επιστήμη είναι μια επιστήμη που απαιτεί αφοσίωση και διαρκή ενασχόληση και δεν είναι εύκολο να αποτελεί το plan b. Πάντως σε περίοδο που δεν θα δούλευα, θα μπορούσα να με φανταστώ να βοηθώ σε κάποιο γραφείο κάποιου φίλου».

Παρακολουθείτε δικαστικές υποθέσεις;

«Ναι, όχι επισταμένως αλλά κάποιες ποινικές ναι».

Έχετε κάνει μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες αλλά διακρίνω ότι πρώτη επιλογή αποτελεί για εσάς το θέατρο. Πώς επιλέγετε τις δουλειές σας.

«Με ένστικτο και συγκυρίες. Κυρίως όμως με απασχολεί η συνεργασία με ωραίους καλλιτέχνες σε ωραίες συνθήκες είτε είναι τηλεόραση είτε κινηματογράφος είτε θέατρο».

Τι σας ευχαριστεί και τι σας δυσκολεύει στο επάγγελμά σας.

«Με ευχαριστούν πολλά: Η ίδια η φύση της δουλειάς, το δικαίωμα να ζεις την ζωή κάποιου άλλου, η εναλλαγή συνεργατών, συνθηκών, η συνάντηση με καλλιτέχνες που θαυμάζω και πολλά πολλά άλλα.  Με δυσκολεύει το κομμάτι της αναζήτησης της επόμενης δουλειάς και πολλές φορές η ανασφάλεια του επαγγέλματος».

Πού σας βρήκε η “παύση” της καραντίνας;

«Με βρήκε εν μέσω των παραστάσεών μας. Ήμουν στο θέατρο Αλκυονίς στην παράσταση “Περηφάνια και Προκατάληψη” και δεν φανταζόμασταν όλο αυτό που θα ακολουθούσε. Υπολογίζαμε πως θα σταματήσουμε για δύο εβδομάδες και μετά θα συνεχίζαμε κανονικά ή έστω λίγο αργότερα, αλλά γρήγορα συνειδητοποιήσαμε αυτό που ερχόταν».

Με την “άνω τελεία” του κορονοϊού αναδείχθηκαν τα προβλήματα του καλλιτεχνικού χώρου. Πιστεύετε οι ηθοποιοί θα συσπειρωθούν για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους λόγω της κρίσης.

«Ναι, θέλω να πιστεύω πως θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να αναδείξουμε τα προβλήματα και να διεκδικήσουμε την λύση τους».

Έχετε σχέδια σας για την προσεχή σεζόν στο θέατρο (καλώς εχόντων των πραγμάτων).

«Σίγουρα όχι για την πρώτη σεζόν. Οι ρυθμοί στη σειρά είναι τόσο έντονοι, που ήθελα να αφοσιωθώ σε αυτή».

ANT1

 

Τι σας κέρδισε στο σενάριο του “Ήλιου” και στον ρόλο της Λήδας;

«Με κέρδισε πολύ η ιστορία. Έχουμε μια υπέροχη ιστορία να διηγηθούμε με γρήγορες εναλλαγές και πολλές ανατροπές. Μέτρησε πολύ αυτό όπως επίσης και το σύνολο των συντελεστών. Υπέροχοι καλλιτέχνες απαρτίζουν αυτή τη δουλειά και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό».

Πόσο απαιτητικό είναι να συμμετέχετε σε μια καθημερινή σειρά με γυρίσματα εκτός της βάσης σας.

«Είναι απαιτητικά τα γυρίσματα μιας καθημερινής σειράς. Είναι καθημερινά πολλές φορές και Σάββατα, είναι δεκάωρα και μετά από αυτά έχουμε να διαβάσουμε και να μάθουμε λόγια για την επόμενη μέρα. Τα γυρίσματα στην Καβάλα είναι πολύ κουραστικά αλλά αγαπώ πάντα τα γυρίσματα εκτός έδρας. Δένεσαι πολύ με τους συνεργάτες όταν είσαι εκτός».

Η σειρά σηματοδοτεί και την επιστροφή του Γιώργου Καραμίχου στην ελληνική τηλεόραση. Πώς είναι η συνεργασία σας.

«Άψογη. Ό,τι και να πω είναι λίγο. Είναι εξαιρετικός ηθοποιός, υποδειγματικός συνάδελφος και απίστευτος άνθρωπος. Μόνο τυχερή μπορώ να νιώθω για αυτή την συνεργασία».

Από τα ποσοστά τηλεθέασης βλέπουμε ότι η μυθοπλασία αρχίζει να ξεπερνά τα σόου τύπου reality. Ένα σχόλιό σας πάνω σε αυτό;

«Χαίρομαι πολύ. Θεωρώ πως η μυθοπλασία είναι απαραίτητο συστατικό για την τηλεόραση μιας χώρας και όταν ο κόσμος την αγκαλιάζει και τα κανάλια επενδύουν σε αυτή. Εξάλλου και στο πέρασμα των χρόνων έχει φανεί πόσο σημαντική παρακαταθήκη είναι η σειρές για έναν τηλεοπτικό σταθμό».

Ο ANT1 έχει ρίξει το βάρος την τρέχουσα σεζόν στην παραγωγή πρωτότυπων ελληνικών σειρών. Είστε αισιόδοξη ότι έχει γυρίσει σελίδα η ελληνική τηλεόραση και θα αποφύγουμε στο μέλλον τα “προκάτ”.

«Χαίρομαι πολύ για αυτή την επιλογή. Προσφέρεται στον κόσμο μια εναλλαγή δραματικών και κωμικών σειρών που απευθύνονται σε όλα τα κοινά. Οι όμορφες ιστορίες είναι ωραίο να παρουσιάζονται. Ακόμα και αν είναι εμπνευσμένες από δουλειές του εξωτερικού πάντα με προσαρμογή μια ιστορία στην γλώσσα μας με την ελληνική πραγματικότητα μέσα, έχει ενδιαφέρον».

Ο κόσμος σας γνώρισε και σας αγκάλιασε μέσα από τη συμμετοχή σας στο “Νησί”. Πώς ήρθε ο ρόλος αυτός.

«Ήρθε μετά από ακρόαση. Ο Θοδωρής Παπαδουλάκης με είχε δει σε μία οντισιόν για μία ταινία που ετοίμαζε, με θυμόταν και μου τηλεφώνησε για την οντισιόν του Νησιού. Η συμμετοχή μου σε αυτή την σειρά ήταν ένα πολύτιμο δώρο».

Μοιραστείτε μαζί μου μια ανάμνηση από τα γυρίσματα στο “Νησί” που σας έχει αποτυπωθεί έντονα.

«Πάρα πολλά μπορώ να θυμηθώ: Τις υπέροχες κρητικές γιαγιάδες που έφτιαχναν και μας έφερναν στο γύρισμα φιλέματα, τους ντόπιους που απέδειξαν και με το παραπάνω τι σημαίνει κρητική φιλοξενία, αλλά και διάφορα ευτράπελα που γινόντουσαν στα γυρίσματα, ένα κρεβάτι που έσπασε την ώρα της λήψης, μια μέρα που είχαμε φάει άπειρη γραβιέρα (γέλια)».

ANT1

 

Έχετε συμμετάσχει σε μερικές από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές ελληνικές παραγωγές των τελευταίων ετών. Είναι κάτι που το κυνηγήσατε ή ήρθε;

«Με μαγεύει το σινεμά. Είναι ένας συνδυασμός και των δύο. Είναι κάτι που αγαπώ να κάνω και θα ήθελα να γίνονται περισσότερες ελληνικές ταινίες γιατί έχουμε πολύ καλούς κινηματογραφιστές».

Μιλήστε μου για τη “Ρόζα της Σμύρνης” ένας σταθμός στην καριέρα σας.

«Ήταν ένα όμορφο ταξίδι. Είχαμε μια ωραία ιστορία να διηγηθούμε και μια αγαστή συνεργασία με τον Γ. Κορδέλλα και όλους τους συντελεστές».

Παίζετε ακόμα ακορντεόν; Πώς το επιλέξατε;

«Πολύ λίγο πια. Πριν από κάποια χρόνια μου έκλεψαν το δικό μου και ήταν σαν να είχα χάσει κάτι ζωντανό. Στεναχωρήθηκα πολύ γιατί ήταν της μαμάς μου. Εκείνη μου είχε εμφυσήσει την αγάπη για το συγκεκριμένο μουσικό όργανο».

Τι κάνετε στον ελεύθερό σας χρόνο.

«Αυτή την περίοδο είναι πολύ περιορισμένος και ο Covid δυσκολεύει τα πράγματα. Όταν βρίσκω λίγο χρόνο αγαπώ να βλέπω ταινίες και να μαζευόμαστε 3-4 άτομα να μαγειρεύω και ναι παίζουμε παιχνίδια».

Τι σας αρέσει;

«Η μαύρη σοκολάτα!».

Τι σας ενοχλεί;

«Η αγένεια και η αδικία».

Τι σας εμπνέει;

«Η ζωή. Και οι ιστορίες των ανθρώπων! Αγαπώ να μαθαίνω διαφορετικές ιστορίες ζωής.»

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα