Ιωάννα Μητροπούλου: Η αρχιτέκτονας που από το Λονδίνο επιμελείται τα ξενοδοχεία του κόσμου

Ιωάννα Μητροπούλου: Η αρχιτέκτονας που από το Λονδίνο επιμελείται τα ξενοδοχεία του κόσμου

Η Ιωάννα Μητροπούλου, Senior Designer του γραφείου Ennismore, μας μιλά για το πώς εξελίσσει μερικά από τα μεγαλύτερα ξενοδοχειακά brands στον κόσμο αυτή τη στιγμή.

Λίγο πριν τη συμμετοχή της στο The Architect Show 2019, η Ιωάννα Μητροπούλου, Senior Designer του γραφείου Ennismore, μας μιλά για την εμπειρία της ως μέλος του πρωτοποριακού γραφείου, που με έδρα το Λονδίνο αναπτύσσει ξενοδοχειακά brands σε όλο τον κόσμο, τα οποία επιβλέπει καθολικά αναλαμβάνοντας το σχεδιασμό, την υλοποίηση και τη λειτουργία τους.

Πως βρεθήκατε στη χώρα που ζείτε σήμερα; Ποιες ήταν οι πρώτες σας εντυπώσεις και τι ήταν αυτό που σας έπεισε να παραμείνετε;

Ήρθα στην Αγγλία το 2007 για σπουδές στην Αρχιτεκτονική. Από μικρή είχα όνειρο να ζήσω στο εξωτερικό και αρχικά έμεινα για την εμπειρία, αλλά καθώς η δουλεία σοβάρευε και τα projects γινόντουσαν όλο και πιο exciting αποφάσισα να μείνω!

Ποιες είναι οι πιο ενδιαφέρουσες προκλήσεις στο γραφείο που εργάζεστε;

Κάθε project αποτελεί και μια πρόκληση! Πρέπει να είμαστε πάντα πιστοί στα hospitality brands για το οποίο δουλεύουμε αλλά ταυτόχρονα να έχουμε τη δυνατότητα να προβλέπουμε για το μέλλον. Στην Ennismore δεν ακολουθούμε τάσεις, τις δημιουργούμε…με νέα concepts, με νέα experiences και φυσικά το design! Το πιο δυνατό παράδειγμα είναι το The Hoxton, ένα από τα πιο influential hotel brands που έχει δημιουργήσει ‘σχολή΄ στο σχεδιασμό urban hotels!

Θα μας αναφέρετε ορισμένα έργα που έχετε δουλέψει; Ποιο ήταν το πιο σημαντικό για σας και γιατί;

Έχω δουλέψει σε πολλά έργα, για μερικά εξαιρετικά retail brands όπως Jimmy Choo, Alexander McQueen και Harrods και στο hospitality sector σε μερικά φανταστικά έργα για τη Mandarin Oriental, One & Only,St Regis και τώρα μέσω Ennismore, The Hoxton και Gleneagles Hotel. Μου είναι πάντα δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιο σαν πιο σημαντικό, γιατί όλα είχαν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και διαφορετικά challenges, και ποιος δεν αγαπάει ένα καλό challenge!?

Πως οργανώνεται ένα τόσο μεγάλο γραφείο; Με ποιες ειδικότητες συνεργάζεστε;

Η Ennismore είναι part developer, part operator και part creative studio, αφοσιωμένη στο να δημιουργεί μοναδικά hospitality brands. Έχω την τύχη να συνεργάζομαι με πολλές διαφορετικές in house ομάδες όπως development, innovation, graphics, branding, etc, που όλοι έχουμε κοινούς στόχους και το ίδιο πάθος για δημιουργία και αυτό είναι που κάνει τη διαφορά.

© 2018 Katie Newburn

Μια γνώμη για την αρχιτεκτονική σκηνή στην Ελλάδα σήμερα.

Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα στιγμή για την αρχιτεκτονική και το interior design στην Ελλάδα! Υπάρχει momentum, θέληση για νέες ιδέες και δημιουργία. Κάθε φορά που επιστρέφω προσπαθώ να επισκέπτομαι όσα περισσότερα νέα openings γίνεται: next on the list Ergon House Athens & Four Seasons Astir Palace!

Λίγα λόγια για την Ιωάννα Μητροπούλου

Αφού απέκτησε το πρώτο πτυχίο της από πανεπιστήμιο του Plymouth, η Ιωάννα επέλεξε να επικεντρωθεί στο interior design και στη δημιουργία όμορφων χώρων στους τομείς του σχεδιασμού χώρων καταστημάτων και φιλοξενίας.

Απέκτησε μεγάλη εμπειρία εργαζόμενη σε μερικά από τα πιο σεβαστά γραφεία interior design, όπως το γραφείο του γνωστού Άγγλου interior designer David Collins και το γραφείο GA Design, δουλεύοντας σε έργα για διάσημα brands όπως Jimmy Choo, Alexander McQueen και Harrods, την ανάπτυξη του St Regis Shanghai, και την ανακαίνιση του One & Only στο Μαυρίκιο.

Η Ιωάννα εντάχθηκε στην Ennismore ως Senior Designer, όπου επιβλέπει πολλαπλά έργα σε όλες τα brands της Ennismore.

Η Ιωάννα Μητροπούλου θα βρίσκεται ανάμεσα στους ομιλητές στη θεματική HOTELLING. NEW ARRIVALS. TRENDS, EXPERIENCES, AUTHENTICITY, στο The Architect Show 2019, το οποίο διοργανώνεται από την Medexpo σε επιμέλεια του Archisearch.gr και της Design Ambassador και Creative Direction της Ελένης Μπρασινίκα της εταιρίας Bllenddesignoffice, στις 4 & 5 Μαϊου, στον εκθεσιακό χώρο Medexpo.

Μάθετε περισσότερα για τo The Architect Show 2019 και δηλώστε συμμετοχή εδώ

φωτογραφίες από το Hotel Hoxton ©Ennismore

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα