Η Πάρος επιζητά πτήσεις και εκτός Σένγκεν

Η Πάρος επιζητά πτήσεις και εκτός Σένγκεν
To αεροδρόμιο της Πάρου Eurokinissi

Επεκτείνεται ο διεθνής αερολιμένας και επισπεύδονται οι ενέργειες να οριστεί το νησί ως διεθνές σημείο εισόδου για χώρες εντός και εκτός της συνθήκης Σένγκεν.

Η Πάρος αποτελεί μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις, όσον αφορά στον εισερχόμενο τουρισμό. Μάλιστα, το νησί των Κυκλάδων, τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται σε έναν πολύ σημαντικό ευρωπαϊκό νησιωτικό προορισμό, καταρρίπτοντας κάθε χρόνο το προηγούμενο ρεκόρ της στην τουριστική κίνηση, προσελκύοντας επενδύσεις σε καταλύματα και παροχές υψηλής ποιότητας.

Η δημοτικότητα της Πάρου αποτυπώνεται, άλλωστε, και στη ζήτηση από μεγάλους ταξιδιωτικούς οργανισμούς εντός και εκτός Ευρώπης που διαθέτουν δικό τους πτητικό πρόγραμμα για απευθείας αεροπορική σύνδεση με το νησί, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι με την ολοκλήρωση της στελέχωσης και του εξοπλισμού του αεροδρομίου, θα υπάρξει έντονη εκδήλωση ενδιαφέροντος και από άλλες αεροπορικές εταιρίες.

Επίσης, η Πάρος αναδείχθηκε ως το κορυφαίο νησί της Ευρώπης για το 2020, σύμφωνα με το περιοδικό Travel + Leisure, ενώ πρωταγωνιστεί σε αντίστοιχα ξένα δημοσιεύματα κάθε έκδοσης τα τελευταία χρόνια.

Τούτων δοθέντων, η Πάρος αναδεικνύεται σε διεθνή τουριστικό προορισμό με απευθείας πτήσεις ακόμα και από χώρες εκτός συνθήκης Σένγκεν, όπως το Ισραήλ, χάρη στη δημοφιλία της και την ανάπτυξη των υποδομών της, όπως είναι η επέκταση του αεροδρομίου.

Ο Δήμος Πάρου, εκπονεί ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, εκστρατεία για την κινητοποίηση της διεθνούς ταξιδιωτικής αγοράς για το 2021, τόσο με προωθητικές ενέργειες σε συνεργασία με τα κατά τόπους Γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό όσο και με διαδικτυακές συναντήσεις με επαγγελματίες του τουρισμού, δημοσιογράφους και influencers, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις στον κλάδο του τουρισμού, World Travel Market στο Λονδίνο, ΙΤΒ στο Βερολίνο και ΙΜΤΜ στο Ισραήλ.

Για την αρτιότερη προετοιμασία εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου, προκειμένου η Πάρος να είναι έτοιμη να υποδεχθεί με ασφάλεια τους επισκέπτες της, η Δημοτική Αρχή ζητά ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στο νησί για την καταπολέμηση της παραβατικότητας, για τροχαίες παραβάσεις, παραεμπόριο και επιτήρηση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων για τον Covid-19.

Ζητά επίσης, τον άμεσο εμβολιασμό όλων των  επαγγελματιών και εμπλεκόμενων με τον τουρισμό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα