Ταξίδι στον παράδεισο των ιστιοπλόων με τα αρχοντικά σπίτια και τα μαγευτικά νησάκια

Ταξίδι στον παράδεισο των ιστιοπλόων με τα αρχοντικά σπίτια και τα μαγευτικά νησάκια

Σύντομη απόδραση στο μαγευτικό Γαλαξίδι με τα υπέροχα αρχοντικά του σπίτια που ξεκίνησαν να χτίζονται το μακρινό 1850 - Ιδανικός προορισμός για τριήμερες αποδράσεις, τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα

Είναι η παραθαλάσσια κωμόπολη όπου κάθε χρόνο την καθαρή Δευτέρα, τηρείται ευλαβικά ο παραδοσιακός “αλευροπόλεμος”.

Στην Ναυτική Πολιτεία του Γαλαξιδιού (ή Γαλαξειδίου, αφού γράφεται και με τους δύο τρόπους) με τα μοναδικά έθιμα, τα τελευταία χρόνια άλλωστε, ο Άγιος Βασίλης έρχεται από την θάλασσα φέρνοντας δώρα για όλα τα παιδιά.

Ο τόπος, αποτελεί άλλωστε έναν διαχρονικό “παράδεισο” των ιστιοπλόων. Τα παρακάτω πλάνα μπορούν να επιβεβαιώσουν απολύτως το γιατί:

Δείτε το drone βίντεο του haanity:

Το αρχοντικό Γαλαξίδι είναι χτισμένο στη θέση της αρχαίας πόλης Οιάνθειας ή Χάλαιον και έχει σήμερα περίπου 1.400 κατοίκους. Τα δύο φυσικά του λιμάνια, η Αγορά και ο Χηρόλακας, έπαιξαν ρόλο στην γραφική αρχιτεκτονική του μορφή

Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης αποτελείται από πλιθόχτιστα αρχοντικά. Η αρχιτεκτονική έκφραση επηρεάστηκε από το ναυτικό επάγγελμα των κατοίκων που σαν κοσμογυρισμένοι φέρνανε οικοδομικά υλικά και τεχνίτες από το εξωτερικό. Τα πρώτα αρχοντικά χτίστηκαν το 1850 και φέρουν ξεκάθαρη ευρωπαϊκή επίδραση “πάνω” τους. Πολλά σπίτια έχουν ταβάνια σχεδιασμένα από Ιταλούς ζωγράφους. Μερικά από τα αρχοντικά που ξεχωρίζουν για την τεχνοτροπία τους είναι το Μπουρζέϊκο του Κατσούλη, το Δεδουσαίϊκο του καραβοκύρη Δεδούση, το Μοσχολαίϊκο, το Νινέϊκο του Π. Τσούνα κ.α.

Πηγή βίντεο drone: haanity

Περισσότερα βίντεο: facebook.com/haanity

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα