Angelo Moriondo: Η Google τιμά με doodle τον εφευρέτη της μηχανής espresso

Angelo Moriondo: Η Google τιμά με doodle τον εφευρέτη της μηχανής espresso
Angelo Moriondo google doodle

Η Google αφιερώνει το σημερινό της doodle στον σπουδαίο Ιταλό εφευρέτη Angelo Moriondo.

Η Google τιμά με το σημερινό της doodle τον εφευρέτη Angelo Moriondo. Ο Moriondo (6 Ιουνίου 1851 – 31 Μαΐου 1914) είναι Ιταλός εφευρέτης, ο οποίος κατοχύρωσε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της παλαιότερης μηχανής espresso, το 1884.

Ο Angelo Moriondo καταγόταν από μια επιχειρηματική οικογένεια. Ο παππούς του ίδρυσε μια εταιρεία παραγωγής λικέρ που συνέχισε ο πατέρας του, Τζιάκομο, ο οποίος αργότερα ίδρυσε τη γνωστή εταιρεία σοκολάτας «Moriondo and Gariglio» μαζί με τον αδελφό του, Agostino και τον ξάδερφό του, Gariglio.

Ο Angelo αγόρασε το Grand-Hotel Ligure στο κέντρο της πόλης Piazza Carlo Felice και το American Bar στη Galleria Nazionale της Via Roma.

Ο Moriondo παρουσίασε την εφεύρεσή του για την παραγωγή καφέ espresso στη Γενική Έκθεση του Τορίνο το 1884, όπου του απονεμήθηκε το χάλκινο μετάλλιο.

Η μηχανή κατασκευάστηκε στην πραγματικότητα από έναν μηχανικό ονόματι Martina, που εργαζόταν υπό την άμεση επίβλεψη του εφευρέτη.

Η εφεύρεση στη συνέχεια επικυρώθηκε με διεθνές δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, αφού κατοχυρώθηκε στο Παρίσι στις 23 Οκτωβρίου 1885. Τα επόμενα χρόνια, ο Moriondo συνέχισε να βελτιώνει την εφεύρεση.

Ο Moriondo δεν οδήγησε ποτέ την εφεύρεσή του σε μαζική βιομηχανική παραγωγή. Περιορίστηκε στην κατασκευή λίγων χειροποίητων μηχανών που συντηρούσε στις εγκαταστάσεις του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα