Chimera Painter: Το εργαλείο της Google που μετατρέπει απλά σχέδια σε φανταστικά πλάσματα

Chimera Painter: Το εργαλείο της Google που μετατρέπει απλά σχέδια σε φανταστικά πλάσματα
Google

Πρόκειται για ένα μοντέλο μηχανικής μάθησης που έχει εκπαιδευτεί έτσι ώστε να μετατρέπει τα απλά σχέδια των χρηστών σε πλάσματα βγαλμένα από κάποιο εξελιγμένο RPG game.

Η Google προσφέρει στο κοινό ακόμη ένα δωρεάν εργαλείο για να διασκεδάσει τους χρήστες, αλλά και για να δείξει μια διαφορετική εφαρμογή της μηχανικής μάθησης, αυτή τη φορά στο κομμάτι του σχεδιασμού. Το εργαλείο ονομάζεται Chimera Painter και πρόκειται για ένα μοντέλο μηχανικής μάθησης που έχει εκπαιδευτεί έτσι ώστε να μετατρέπει τα απλά σχέδια των χρηστών σε πλάσματα βγαλμένα από κάποιο εξελιγμένο RPG game.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Techgear.gr, η εταιρεία εκπαίδευσε τον αλγόριθμο με περίπου 10.000 εικόνες πλασμάτων που είχαν δημιουργηθεί σε τρισδιάστατα μοντέλα με τη βοήθεια της Unreal Engine της Epic Games. Κάθε ένα από αυτά τα μοντέλα διαχωρίστηκε σε μικρότερα τμήματα, έτσι ώστε να εστιάζει ο αλγόριθμος ξεχωριστά στο κεφάλι, τα μάτια, το στόμα, τα πόδια κλπ. και τελικά να επιλέγει τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό για το Chimera Painter.

Για την ώρα μπορεί να το αντιμετωπίζουμε ως ένα διασκεδαστικό εργαλείο για να περνά κανείς την ώρα του, παρόλα αυτά, η Google θεωρεί ότι με την εξέλιξη τέτοιου είδους εργαλείων θα μπορούσε να επιταχυνθεί δραματικά η ανάπτυξη των video games. Αν αφιερώσετε 5 λεπτά στο Chimera Painter θα διαπιστώσετε και οι ίδιοι ότι με λίγες αφηρημένες πινελιές σου μετατρέπει ένα απλοϊκό σχέδιο σε ένα εντυπωσιακό πλάσμα.

Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά από εδώ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα