Facebook: Μυστήριο με τα διαγραμμένα post του Ζάκερμπεργκ

Facebook: Μυστήριο με τα διαγραμμένα post του Ζάκερμπεργκ
Ο ιδρυτής και CEO του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ AP

Μία από τις "χαμένες αναρτήσεις" του Zuckerberg, ήταν εκείνη με την οποία σε πανηγυρικό τόνο "υποδεχόταν" τη συμφωνία εξαγοράς του Instagram

H Facebook ανακοίνωσε την Κυριακή πως μερικές από τις αναρτήσεις του CEO της εταιρείας, Mark Zuckerberg, διαγράφηκαν από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης εξ αιτίας “τεχνικών σφαλμάτων”.

Η εταιρεία αναφέρει στην επίσημη απάντησή της, πως είναι ασαφές ποιες αναρτήσεις συγκεκριμένα χαθήκαν.

Σύμφωνα με τη Facebook, τα post αυτά σβήστηκαν “εσφαλμένα” μερικά χρόνια πριν και οι προσπάθειες που έγιναν για ανάκτησή τους δεν απέδωσαν καρπούς.

Τα διαγραμμένα post “εντοπίστηκαν” αρχικά από το Business Insider και προέρχονται από το 2007 και 2008. Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, οι επίμαχες αναρτήσεις του 34χρονου ήταν δημόσιες, ενώ η εταιρεία παραδέχεται πως δεν μπορεί να εκτιμήσει πόσες πληροφορίες χρηστών έχουν συνολικά χαθεί μετά τις αλλαγές που έγιναν στους αλγορίθμους και τον τρόπο λειτουργίας, το 2014.

Μία από τις “χαμένες αναρτήσεις” του Zuckerberg, ήταν εκείνη με την οποία σε πανηγυρικό τόνο “υποδεχόταν” τη συμφωνία εξαγοράς του Instagram, μια εξαγορά-ορόσημο για τα social media παγκοσμίως.

Επίσης, η ανάρτηση του CEO της εταιρείας για τον θάνατο του head chef, Josef Desimone, το 2013, δεν είναι πλέον προσβάσιμη.

Η αλήθεια είναι πως η πλοήγηση σε παλαιότερες αναρτήσεις είναι πολύ δύσκολη. Αυτό, από το 2014 όταν και ξεκίνησε το “Newsroom” με τις παλαιότερες ανακοινώσεις της εταιρείας, ενώ τα links παλαιότερων δημόσιων αναρτήσεων “έσπασαν” σε δημοσιεύσεις στο blog της Facebook.

Το πρόβλημα είναι πως το Newsroom δεν διαθέτει πολλά αντίγραφα παλαιότερων αναρτήσεων που “ανέβηκαν” στο blog, κάτι που σημαίνει πως δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για να τις εντοπίσει κανείς. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν μεν, δεν είναι ορατές δε. Για να βρει κανείς κάποια ανάρτηση δεκαετίας, θα πρέπει να θυμάται τις λέξεις-κλειδιά και να κάνει σχετική αναζήτηση στο Google, ή αν είναι τυχερός, θα υπάρχει ακόμη (κάτι που δεν είναι δεδομένο).

Η Facebook απάντησε στο Business Insider πως θα συνεχίσει να εργάζεται για να επιλύσει το ζήτημα, πιθανότητα με την προσθήκη μιας νέας λειτουργίας αρχειοθέτησης για τους χρήστες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα