Google Messages: Ξεκίνησαν οι δοκιμές για την end-to-end κρυπτογράφηση

Google Messages: Ξεκίνησαν οι δοκιμές για την end-to-end κρυπτογράφηση
AP

H end-to-end κρυπτογράφηση θα είναι διαθέσιμη και για τη web έκδοση της εφαρμογής Google Messages.

Μετά το γενικό λανσάρισμα των RCS μέσω της εφαρμογής Google Messages, η εταιρεία έχει στρέψει την προσοχή της στην ενσωμάτωση end-to-end κρυπτογράφησης για τις συνομιλίες των χρηστών, την οποία έχει υποσχεθεί πως θα δούμε μέσα στο 2021.

Ήδη, ωστόσο, έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές με κάποιους beta testers, με τη Google να τους ενεργοποιεί την end-to-end κρυπτογράφηση μόνο στις προσωπικές συνομιλίες (όχι στα groups δηλαδή) χωρίς να τους δίνει την επιλογή να την απενεργοποιήσουν, ενώ αναβαθμίζει με την ίδια προστασία και τις προηγούμενες συνομιλίες τους. Οι χρήστες, σύμφωνα μρ το Techgear.gr, βλέπουν σε διάφορα σημεία το εικονίδιο της κλειδαριάς που υποδηλώνει πως τα μηνύματα είναι κρυπτογραφημένα, αλλά θα πρέπει και οι δύο συνομιλητές να χρησιμοποιούν τη beta έκδοση της εφαρμογής Messages.

Για την ώρα οι αναφορές των δοκιμών έρχονται από λίγους χρήστες σε ΗΠΑ και Καναδά, οπότε έχουμε καιρό μπροστά μας μέχρι το γενικότερο λανσάρισμα σε όλο τον κόσμο. Σημειώστε ότι η end-to-end κρυπτογράφηση θα είναι διαθέσιμη και για τη web έκδοση της εφαρμογής Google Messages.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα