Το HongMeng OS σημαντικά ταχύτερο από Android και iOS, πρότυπο η Apple στο θέμα της ασφάλειας και… η κακιά πεθερά

Το HongMeng OS σημαντικά ταχύτερο από Android και iOS, πρότυπο η Apple στο θέμα της ασφάλειας και… η κακιά πεθερά
Ο ιδρυτής της Huawei AP

Ο ιδρυτής της Huawei σε δηλώσεις του επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι το HongMeng Os είναι ταχύτατο με χρόνο απόκρισης μικρότερο από 5ms και όταν θα ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του θα ξεπερνά σε ταχύτητα ακόμη και το iOS.

Ακόμα μία συνέντευξη από τον ιδρυτή της Huawei, κ. Ren Zhengfei, ο οποίος έχει μιλήσει δημόσια τους τελευταίους μήνες περισσότερο απ’ όσο είχε μιλήσει τα προηγούμενα… 30 χρόνια. Σύμφωνα με το Techgear, αυτή τη φορά παραχώρησε συνέντευξη στο γαλλικό περιοδικό LePoint και είπε μερικά ενδιαφέροντα πράγματα τόσο για την εταιρεία του, όσο και για το δικό της λειτουργικό σύστημα HongMeng OS.

Προτού περάσουμε στις δηλώσεις του κ. Zhengfei, να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι και σήμερα η Huawei εξακολουθεί να βρίσκεται εντός της μαύρης λίστας του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, παρά τις δηλώσεις του Donald Trump πριν από μερικές ημέρες στο G20 Summit της Ιαπωνίας.

Στο θέμα μας τώρα, ο κ. Zhengfei τόνισε ότι η Huawei μειώνει ολοένα και περισσότερο την εξάρτηση της από το λειτουργικό σύστημα Android OS και για μια ακόμα φορά σημείωσε πως το HongMeng OS δεν είναι απλά ένας αντικαταστάτης του Android OS για τα smartphones, αλλά θα χρησιμοποιηθεί σε συσκευές IoT και αυτοοδηγούμενα οχήματα. Επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι είναι ταχύτατο με χρόνο απόκρισης μικρότερο από 5ms και όταν θα ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του θα ξεπερνά σε ταχύτητα ακόμη και το iOS.

Επιπλέον, η Huawei δημιουργεί παράλληλα ένα νέο κατάστημα εφαρμογών αντί του Google Play Store και προς τιμήν του παραδέχτηκε πως σε αυτόν τον τομέα παρουσιάζεται ο μεγαλύτερος βαθμός δυσκολίας. Δεν αποκλείεται στο επερχόμενο συνέδριο της εταιρείας για τους developers (αρχές Αυγούστου) να αποκαλυφθούν περισσότερα στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας, αλλά και τα δέλεαρ για τους developers ώστε να ασχοληθούν εκτεταμένα με την ανάπτυξη εφαρμογών για το HongMeng OS. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι πρόθεση τους είναι να προσφέρουν υποστήριξη για τις υπάρχουσες εφαρμογές Android.

Το HongMeng OS είναι προγραμματισμένο να κάνει το ντεμπούτο του το φθινόπωρο στην Κίνα και από τις αρχές του 2020 θα επεκταθεί σε περισσότερες μεγάλες αγορές. Σε περίπτωση, πάντως, που δεν αποκατασταθούν οι σχέσεις με τις ΗΠΑ και τη Google, το HongMeng OS είναι αρκετά πιθανό ότι θα κάνει ντεμπούτο με τη σειρά Huawei Mate 30 που θα παρουσιαστεί επίσημα τον Οκτώβριο.

Σε ό,τι αφορά το αναδιπλούμενο Huawei Mate X, θεωρείται δεδομένο ότι θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον Σεπτέμβριο και μάλιστα με λειτουργικό σύστημα Android OS.

Εξάλλλου, σε μια άλλη συνέντευξη του με τους Financial Times, ο κ. Zhengfei εξέφρασε για μια ακόμη φορά τον θαυμασμό του για την Apple και σημείωσε πως αποτελεί το πρότυπο της Huawei συνολικά σαν λειτουργία εταιρείας και ιδιαίτερα στον τομέα της ασφάλειας και της ιδιωτικότητας. Σαν παράδειγμα ανέφερε ότι σε περίπτωση που ζητηθεί από τη Huawei να ξεκλειδώσει το smartphone κάποιου χρήστη, τότε η απάντηση της θα είναι αρνητική. Τα δεδομένα ανήκουν αποκλειστικά στους χρήστες της Huawei και είναι στο χέρι των παρόχων τηλεπικοινωνιών να τους παρακολουθούν, όχι στους κατασκευαστές των συσκευών.

Δεν θα πράτταμε ποτέ κάτι τέτοιο (να πουλήσουμε δεδομένα χρηστών). Σε περίπτωση που το είχαμε κάνει, οι ΗΠΑ θα είχαν αποδείξεις για αυτά που μας κατηγορούν. Ως αποτέλεσμα μιας τέτοιας ενέργειας, οι 170 χώρες στις οποίες έχουμε παρουσία θα σταματούσαν να αγοράζουν τα προϊόντα μας και η εταιρεία θα κατέρρεε. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, ποιος θα αναλάμβανε να πληρώσει τα χρέη μας; Οι υπάλληλοι μας είναι πολύ ανταγωνιστικοί, επομένως, θα παραιτούνταν και θα ξεκινούσαν τις δικές τους εταιρείες, άρα θα έμενα μόνος μου να πληρώσω το χρέος. Θα προτιμούσα να πεθάνω.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η κυβέρνηση των ΗΠΑ συμπεριφέρεται έτσι στις εταιρείες τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται στη χώρα τους. Συμπεριφέρεται σαν μια κακιά πεθερά και αν το συνεχίσουν έτσι, οι “νύφες” τους μπορεί να το σκάσουν…

Αν μη τι άλλο, ο Ren Zhengfei δεν σε κάνει να βαριέσαι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα