Η Huawei διαψεύδει ότι διακόπτει την παραγωγή smartphones

Huawei
Huawei AP

Απαντώντας σε φήμες και δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που την ήθελαν να βάζει φρένο στην παραγωγή smartphone εξαιτίας των αμερικανικών απαγορεύσεων, η Huawei διαψεύδει τα πάντα, υποστηρίζοντας ότι τίποτε από αυτά δεν ισχύει.

Σε κατηγορηματική διάψευση των πληροφοριών που την ήθελαν να μειώνει την παραγωγή smartphones, αναστέλλοντας αρκετές γραμμές παραγωγής, προχώρησε η Huawei.

Ο θόρυβος ξεκίνησε ύστερα από δημοσίευμα της South China Morning Post, στο οποίο αναφερόταν ότι η Foxconn η οποία είναι ο κατασκευαστής ηλεκτρονικών ειδών της Ταϊβάν και συναρμολογεί κινητά για πολλές εταιρείες όπως η Apple και η Xiaomi, σταμάτησε αρκετές από τις γραμμές παραγωγής smartphones της Huawei. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κινέζικη εταιρεία προχώρησε σε μείωση των παραγγελιών νέων τηλεφώνων, οδηγώντας τον κατασκευαστή στη διακοπή της παραγωγής.

Η κινεζική εφημερίδα επικαλούταν μάλιστα πηγές οι οποίες είχαν πλήρη επίγνωση της κατάστασης. Οι εν λόγω πηγές, ωστόσο, δεν κατονομάζονταν στο δημοσίευμα, ενώ δεν διευκρινιζόταν και το αν η αναφερόμενη διακοπή θα είχε μόνιμο ή προσωρινό χαρακτήρα.

Το θέμα έλαβε μεγάλες διαστάσεις διεθνώς, δεδομένου και ότι η Huawei έχει βρεθεί στο "στόχαστρο" του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του εμπορικού πολέμου ενάντια στην Κίνα.

Τελικά, εκπρόσωπος της εταιρείας μίλησε για το θέμα και αρνήθηκε τη διακοπή της παραγωγής. 

"Η Huawei διαψεύδει αυτούς τους ισχυρισμούς, τα παγκόσμια επίπεδα παραγωγής είναι φυσιολογικά χωρίς κάποια αξιόλογη προσαρμογή προς οιαδήποτε κατεύθυνση", ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Huawei
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Huawei φέρεται να σταματά την παραγωγή smartphones

Huawei P30: Ένα διαμαντάκι στη "σκιά" του P30 Pro

Το Huawei Mate 20 Pro και πάλι στη λίστα των συσκευών για το Android Q

Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας: Κίνδυνος μείωσης για το μερίδιο αγοράς της Huawei

SHARE:

24Media Network