Ο άνθρωπος που έκανε αντικείμενο πόθου μια τοστιέρα θέλει να νικήσει την Apple στα smartphones

Ο άνθρωπος που έκανε αντικείμενο πόθου μια τοστιέρα θέλει να νικήσει την Apple στα smartphones
Η συσκευή με όνομα The Toaster έχει τρίμηνη λίστα αναμονής στις ΗΠΑ. Κοστίζει 225 δολάρια και κάνει δουλειά, με ατμό. Balmuda

Η τοστιέρα με ατμό της Balmuda έχει τρίμηνη λίστα αναμονής στις ΗΠΑ, μολονότι κοστίζει 329 δολάρια. Ο δημιουργός της Gen Terao έκρινε πως έχει έλθει η ώρα να μπει στην τεχνολογία. Ξεκίνησε με smartphone που έχει ως στόχο να χτυπήσει την Apple, το Νο1 επιλογή στην Ιαπωνία. Αν μπορεί; Δείτε.

Η Βalmuda είναι ιαπωνική εταιρία σχεδιασμού και παραγωγής μικρών συσκευών και αξεσουάρ υπολογιστών. Τα προϊόντα της έχουν κερδίσει διεθνή βραβεία -για τα σχέδια τους- και πωλούνται σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Τη δημιούργησε το 2003 ο Gen Terao, ο οποίος είχε παρατήσει το σχολείο στα 17 για να γίνει μουσικός, ταξίδεψε σε όλη τη Μεσόγειο και τελικά έγινε σχεδιαστής συσκευών -το 2001 όταν διαλύθηκε η μπάντα του. To πρώτο του χιτ ήταν ένας μηχανισμός στήριξης του MacBook που λεγόταν Floater. Από τότε η εταιρία του συγκρίνεται με την Apple, για την ικανότητα που έχει να εξελίσσει “υγραντήρες, τοστιέρες και θερμάστρες χώρου σε αντικείμενα πόθου”.  Ο ίδιος λέει πως οι μυρωδιές και οι εικόνες που συγκέντρωσε από τις μέρες του στην Ισπανία, την Ιταλία και το Μαρόκο είναι μέρος των, απλών αλλά στιλάτων, προϊόντων του (“κάθε σχέδιο κουβαλάει ένα κομμάτι των εμπειριών μου”).

Η μεγάλη επιτυχία ήταν -και παραμένει- μια εξόχως ακριβή (225 δολάρια) τοστιέρα με ατμό που κυκλοφόρησε το 2015. Υπήρχε τρίμηνη λίστα αναμονής. Το 2012 έκανε άνοιγμα στην Ασία και το 2013 έγινε η επέκταση στην Ευρώπη (έφτιαξε γραφεία στη Γερμανία). Το πέρασμα στις ΗΠΑ έγινε το 2020 και εκεί έχει εξασφανιστεί η τοστιέρα που λέγαμε. Το τελευταίο προϊόν που κάνει θραύση είναι αυτό -δηλαδή, το τελευταίο παγκόσμιο trend με τον καφέ brew (κρύας και ζεστής εκχύλισης). Το λες και καφετιέρα. Κοστίζει 520 δολάρια.

Για να καταλάβετε πόσο ξεχωριστά ήταν τα σχέδια, οι αντιγραφές που έγιναν οδήγησαν την Balmuda στο να λάβει νομικά μέτρα. Το αφεντικό αποφάσισε πως φέτος ήλθε η ώρα να κάνει ένα άνοιγμα στην τεχνολογία: δημιούργησε το σχετικό τμήμα, που ανέλαβε να φτιάξει το πρώτο smartphone, με τη βοήθεια της εταιρίας Kyocera που κατασκευάζει συσκευές Android. Το δημιούργημα έχει συνδεσιμότητα 5G και υποστηρίζει τη wireless φόρτιση.

Ο Gen Terao έγινε γνωστός για την ικανότητα του "να εξελίσσει υγραντήρες, τοστιέρες και θερμάστρες χώρου, σε αντικείμενα πόθου”. Φέτος επιχειρεί να κάνει το ίδιο με τα smartphone. ΥouTube

 

Μετά την πρώτη παρουσίαση, πολλοί είπαν πως το προϊόν της Balmuda παραπέμπει στο HTC One X, που είχε κυκλοφορήσει προ δεκαετίας. Όπως ενημέρωσε η Balmuda, σήμερα αρχίζουν οι προπαραγγελίες και θα έχει πραγματικό ενδιαφέρον να δούμε πόσοι θα εμπιστευτούν την επιστροφή στο παρελθόν που προτείνει η εταιρία, για το opening των λειτουργιών της στον τεχνολογικό τομέα. Όπως είπε ο Terao ο στόχος του είναι να χτυπήσει την Apple που είναι η Νο1 επιλογή στην Ιαπωνία. Για την ιστορία, το smart phone κοστίζει 912 δολάρια και οι διοικούντες περιμένουν πως θα δώσει στην εταιρία έσοδα 26 εκατομμυρίων δολαρίων σε ένα χρόνο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα