Οι δέκα καλύτερες εφευρέσεις για το 2016

Οι δέκα καλύτερες εφευρέσεις για το 2016

Εφευρέσεις που κάνουν τον κόσμο καλύτερο, πιο έξυπνο και σε ορισμένες περιπτώσεις πιο διασκεδαστικό

Κάθε χρόνο, το περιοδικό TIME επιλέγει και παρουσιάζει τις καλύτερες εφευρέσεις, οι οποίες κάνουν τον κόσμο καλύτερο, πιο έξυπνο και σε ορισμένες περιπτώσεις πιο διασκεδαστικό.

Παρακάτω σας τις παρουσιάζουμε:

Ο ΑΙΩΡΟΥΜΕΝΟΣ ΛΑΜΠΤΗΡΑΣ

Οι δέκα καλύτερες εφευρέσεις για το 2016
LUCAS ZAREBINSKI

Flyte / 349 δολάρια

Από τότε που ήταν παιδί, ο Σάιμον Μόρις είχε εμμονή να κάνει τα αντικείμενα να αιωρούνται. Μάλιστα κατάφερε να μετατρέψει ένα skateboard σε hoverboard, αν και όπως ο ίδιος παραδέχεται, «δεν θα μπορούσα να το οδηγήσω». Τώρα εφαρμόζει το ίδιο πάθος για το Flyte, μια λάμπα που βασίζεται στον ηλεκτρομαγνητισμό για να αιωρείται και να περιστρέφεται, και στην ασύρματη μετάδοση ηλεκτρικής ενέργειας, για να λάμπει.

ΤΟ ΑΝΑΔΙΠΛΟΥΜΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΚΡΑΝΟΣ

Οι δέκα καλύτερες εφευρέσεις για το 2016

Morpher / 119 δολάρια

Όπως πολλοί ποδηλάτες, ο Τζεφ Γουλφ είχε εμπλακεί σε ένα σοβαρό δυστύχημα – και θα μπορούσε να έχει σκοτωθεί αν δεν φορούσε το κράνος του. Επομένως γιατί, αναρωτιέται, τόσοι πολλοί ποδηλάτες αρνούνται να το φορέσουν; Αποδεικνύεται, ως επί το πλείστον, ότι αυτό συμβαίνει επειδή είναι δύσκολο να το κουβαλήσουν. Είναι ογκώδες και δεν χωράει σε τσάντες ή σακίδια.

Και αυτό ήταν ένα πρόβλημα που ο Γουλφ, μηχανικός στο επάγγελμα, ήξερε ότι μπορούσε να λύσει. Το αποτέλεσμα: το Morpher, ένα κράνος κατασκευασμένο από πλαστικό που είναι εξίσου ισχυρό με το παραδοσιακό κράνος (που πληροί τις γενικές απαιτήσεις ασφάλειας τόσο στις ΗΠΑ και την Ευρώπη), αλλά αρκετά εύκαμπτο ώστε να διπλώνεται σχεδόν εντελώς και να γίνεται επίπεδο, καθιστώντας ευκολότερη τη μεταφορά.

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΕΞΕΧΟΥΝ

Οι δέκα καλύτερες εφευρέσεις για το 2016

Solar Roof / Αναπτύχθηκε από την Tesla και τη SolarCity

Βοηθήστε το περιβάλλον, εξοικονομήστε χρήματα – και ασχημύνετε τη στέγη σας με ογκώδη μεταλλικά πάνελ. Αυτό είναι το δίλημμα που αντιμετωπίζουν οι αγοραστές οικιακών ηλιακών πάνελ εδώ και χρόνια.

Η απάντηση της Tesla: το Solar Roof, μια σειρά από κεραμίδια που έχουν σχεδιαστεί για να εκμεταλλεύονται την ενέργεια του ήλιου. Το προϊόν, το οποίο θα είναι διαθέσιμο τον επόμενο χρόνο, είναι μια συνεργασία μεταξύ της Tesla και της SolarCity, μιας εταιρείας παραγωγής παραδοσιακών ηλιακών συλλεκτών. Και παρόλο που οι πληροφορίες για την τιμή δεν έχουν ακόμα δημοσιευτεί, ο διευθύνων σύμβουλος της SolarCity, Λίντον Ράιβ, είναι αισιόδοξος για τις προοπτικές της ηλιακής στέγης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΣΤΟ FROTUNEGREECE:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE:

24Media Network