Οπτικές ίνες 10 Gigabit σε σπίτι κι εργασία – Τι θα αλλάξει στην καθημερινότητα σου

Οπτικές ίνες 10 Gigabit σε σπίτι κι εργασία – Τι θα αλλάξει στην καθημερινότητα σου
istock

Η επανάσταση των οπτικών ινών έρχεται μέσα από το νέο ιδιόκτητο δίκτυο της NOVA, φέρνοντας αξεπέραστες ταχύτητες που αλλάζουν τη ζωή μας.

Η ανάγκη για -όλο και πιο- γρήγορο ίντερνετ δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία ακόμη συνθήκη, ένα ακόμη “σημείο των καιρών”, συνακόλουθο (ή επακόλουθο) των εξίσου γρήγορων ρυθμών του σύγχρονου τρόπου ζωής. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση, η ταχύτητα της σύνδεσης, δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο, αλλά “σύμμαχο” της καθημερινότητάς μας.

Από όποια οπτική κι αν το δεις, θα συναντήσεις μπροστά σου την “επιταγή” της εποχής που διανύουμε και μία τεράστια “επιγραφή” που μας καλεί για την “ψηφιακή μετάβαση”. Αυτός, άλλωστε, είναι και ένας από τους βασικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό ήταν και το “απόσταγμα” της πανδημικής κρίσης σε ό,τι αφορά τη μετάβαση σε μία νέα ψηφιακή πραγματικότητα, η οποία έρχεται για να διευκολύνει την εργασία, την επικοινωνία, την ψυχαγωγία μας και σίγουρα όχι να μας αποξενώσει, να μας καθυστερήσει, να μας αφήσει πίσω, στο “περίμενε”, στο “loading” και στο “buffering”.

Το μεγαλύτερο πειστήριο αυτής της νέας πραγματικότητας είναι η μεγάλη και απότομη διείσδυση της τηλεργασίας σε πολλούς κλάδους, η οποία, ακόμη κι αν (ή όπου) δεν έχει παγιωθεί στη χώρα μας, είναι πια αποδεδειγμένο ότι έχει αναδιαμορφώσει το παραγωγικό μοντέλο, με την τεχνολογία και δη το ίντενερτ να αποτελεί βασικό της εργαλείο.

Μαζί με την ψηφιοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών, λοιπόν, ο περαιτέρω εκσυγχρονισμός του δικτύου και οι αξεπέραστες υπηρεσίες έρχονται να προστεθούν σε αρκετούς ακόμη τομείς που διατηρούσαν μεν τα κεκτημένα της προ-κορονοϊού εποχής (κινητή τηλεφωνία, gaming, streaming), αλλά δεν μένουν ανεπηρέαστοι από τις νέες δυνατότητες που τους προσφέρουν.

Έτσι, είτε βρίσκεσαι στον εργασία σου χώρο και εργάζεσαι στον υπολογιστή της δουλειάς, είτε βρίσκεται σπίτι σου και δουλεύεις στο λάπτοπ σου, είτε παρακολουθείς κάποια σειρά ή ταινία σε μία από τις πολλές streaming πλατφόρμες, είτε είσαι Gamer, είτε απλά επιθυμείς να τσατάρεις ανεμπόδιστα στα social media, μπορείς όλα αυτά να τα κάνεις και μάλιστα ταυτόχρονα, χάρη στα νέα δεδομένα που θα φέρει το δίκτυο οπτικών ινών 10 Gigabit της NOVA.

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο δίκτυο που φέρει την υπογραφή της United Group (κορυφαίος πάροχος τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη) σε μία επένδυση ύψους 2 δισ. ευρώ έως το 2027 και ανοίγει τον δρόμο στη Nova για την παροχή κάλυψης με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (Fiber to the Home) στο 40% του ελληνικού πληθυσμού, καθώς και σε επιχειρήσεις, καλύπτοντας το 70% των Περιφερειών της χώρας.

Με την επένδυση αυτή θα εγκαταστήσει υποδομές για το μέλλον, με την ανάπτυξη 22.000 χιλιομέτρων οπτικών ινών, που θα ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες ανάγκες για υπερυψηλές ταχύτητες. Πολύ σύντομα οι συνδρομητές της Nova θα μπορούν να απολαύσουν ταχύτητες 1 Gigabit, μέσα από το λανσάρισμα νέων εμπορικών πακέτων οπτικής ίνας για το σπίτι (FTTH). Παράλληλα, μέσα από το πρόσφατο λανσάρισμα της EON, οι συνδρομητές της Nova απολαμβάνουν μοναδικό περιεχόμενο με υπερυψηλές ταχύτητες internet σε οποιαδήποτε συσκευή.

Με τον συνεχή εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των δικτύων κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, η Nova, αποτελεί πλέον πάροχο υποδομών ευρείας κλίμακας για εκατομμύρια Έλληνες ιδιώτες και επιχειρήσεις, παρέχοντάς τους πρόσβαση στα οφέλη της ραγδαίας εξελισσόμενης κοινωνίας των Gigabit.

Έτσι, στο πλαίσιο του πενταετούς στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης, η Nova δημιουργεί ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον, μέσα από ένα δικό της ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών, συνεχίζοντας να επενδύει σε δίκτυα νέας γενιάς (5G) και δίνοντας στην Ελλάδα τη δυνατότητα να γεφυρώσει το χάσμα των ψηφιακών υποδομών με τους Ευρωπαίους εταίρους της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα