Πρωτιά για ομάδα Έλληνα καθηγητή σε διαγωνισμό ρομπότ του Πενταγώνου

Πρωτιά για ομάδα Έλληνα καθηγητή σε διαγωνισμό ρομπότ του Πενταγώνου
Glomex

Ένα τεχνολογικό success story με ελληνικό άρωμα. Ρομποτικοί διασώστες με επικεφαλής τον καθηγητή Κώστα Αλέξη κέρδισαν την πρώτη θέση στο διαγωνισμό DARPA.

Την πρώτη θέση στο διαγωνισμό DARPA του Αμερικανικού Πενταγώνου κατέλαβε η ομάδα Cerberus με επικεφαλής τον Έλληνα καθηγητή Κώστα Αλέξη.

Ο Κώστας Αλέξης μίλησε σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ για τον διαγωνισμό, καθώς και την διάκριση της ομάδας του, αναφέροντας:

“Ο διαγωνισμός αφορούσε την ικανότητα ρομποτικών συστημάτων να εξερευνήσουν υπόγειες υποδομές τριών κατηγοριών, όπως, είτε ένα υπόγειο ορυχείο, είτε υπόγειες περιοχές μιας πόλης, όπως το μετρό, είτε φυσικές υπόγειες περιοχές, όπως μια σπηλιά. Αυτό που κλήθηκαν να κάνουν τα ρομπότ, για να νικήσουν τον διαγωνισμό, ήταν να μπουν αυτόνομα σε αυτή την περιοχή, να χαρτογραφήσουν τον χώρο και να γυρίσουν πίσω τρισδιάστατο μοντέλο αυτού του χώρου, να αναγνωρίσουν αντικείμενα συγκεκριμένων κατηγοριών που μας είχαν αναφέρει και να γυρίσουν πίσω τις συντεταγμένες των αντικειμένων με ακρίβεια πέντε μέτρων”.

Εμείς κατεβάσαμε μια ομάδα που συνδύαζε τετράποδα ρομπότ (που μοιάζουν με σκυλάκια) και εναέρια ρομπότ, τα οποία με τον συνδυασμό τους μπορούσαν να υπερκεράσουν και τα προβλήματα του εδάφους, αλλά και τα προβλήματα της γεωμετρίας”, συμπλήρωσε.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα