Ρομποτική νταντά προσέχει τα μωρά καθώς κοιμούνται

Ρομποτική νταντά προσέχει τα μωρά καθώς κοιμούνται

Έχει τη δυνατότητα καταγραφής του ρυθμού αναπνοής, της θερμοκρασίας και των κινήσεων του παιδιού

Του Παναγιώτη Μαρκίδη

Οι διασυνδεδεμένες οικιακές συσκευές – ως ένα κομμάτι του Ίντερνετ των Πραγμάτων - και ειδικά εκείνες που τοποθετούνται στον χώρο της προσωπικής φροντίδας είναι μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά. Όπως φάνηκε και στο πρόσφατο CES, στο Λας Βέγκας, μεταξύ όλων αυτών αρκετές είναι πλέον οι υλοποιήσεις που υπόσχονται να βοηθήσουν τους γονείς στην καλύτερη παρακολούθηση των βρεφών και των νηπίων, ειδικά όταν κοιμούνται.

Μία από αυτές, που έχει τραβήξει τις τελευταίες ημέρες το ενδιαφέρον της crowdfunding κοινότητας στο Kickstarter, είναι το Raybaby. Παρακολουθεί τα μωρά στη διάρκεια του ύπνου τους και ειδοποιεί τους γονείς αν κάτι συμβεί. Σύμφωνα με τις δημιουργούς του, η συσκευή έχει τη δυνατότητα καταγραφής του ρυθμού αναπνοής, της θερμοκρασίας και των κινήσεων του παιδιού, με ακρίβεια που φτάνει το 98%. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ενσωματώνει αισθητήρες που λαμβάνουν τις σχετικές μετρήσεις εξ αποστάσεως.

Ρομποτική νταντά προσέχει τα μωρά καθώς κοιμούνται

Στην περίπτωση που εντοπίσει ότι κάτι δεν πάει καλά, οι γονείς λαμβάνουν σχετικές ειδοποιήσεις στα κινητά τους τηλεφώνα, μέσω εφαρμογής. Το Raybaby υποστηρίζεται επίσης από μία πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης, που υπόσχεται να βοηθήσει τους νέους γονείς να μάθουν το παιδί τους να κοιμάται μόνο του, παρέχοντάς τους οδηγίες με βάση την ανάλυση της συμπεριφοράς του στο κρεβάτι.

Δημιουργοί του είναι τρεις γυναίκες μηχανικοί με προϋπηρεσία στον χώρο της τεχνολογίας.

SHARE: