SpaceX: Αναβλήθηκε λίγο πριν την εκτόξευση η ιστορική δοκιμαστική πτήση του Starship

SpaceX: Αναβλήθηκε λίγο πριν την εκτόξευση η ιστορική δοκιμαστική πτήση του Starship
Ο πύραυλος Starship της SpaceX AP Photo/Eric Gay

Λίγα μόλις λεπτά πριν πραγματοποιηθεί η δοκιμαστική πτήση του Starship, αναβλήθηκε η εκτόξευσή του λόγω τεχνικού προβλήματος.

Ένα τεχνικό πρόβλημα σε μία βαλβίδα των κινητήρων, μόλις λίγα λεπτά πριν την εκτόξευσή του, προκάλεσε την αναβολή της πρώτης τροχιακής δοκιμής του πυραύλου Starship της SpaceX.

Συγκεκριμένα, μία βαλβίδα πίεσης των κινητήρων πάγωσε, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει. Το γεγονός ανακοίνωσε ο ίδιος ο Έλον Μασκ μέσω Twitter.

“Μια βαλβίδα πίεσης φαίνεται να είναι παγωμένη, έτσι, εκτός κι αν ξεκινήσει να λειτουργεί σύντομα, δεν έχουμε εκτόξευση σήμερα” ανακοίνωσε ο Μασκ.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η εκτόξευσή του θα προγραμματιστεί εκ νέου, πιθανώς στα επόμενα 24ωρα.

Το γιγάντιο Starship, ύψους 120 μέτρων, βρίσκεται στη βάση εκτόξευσης Starbase από τις 5 Απριλίου για δοκιμές. Το σύστημα αποτελείται από δύο μέρη: Τον πανίσχυρο πύραυλο Super Heavy, και το κυρίως σκάφος Starship στην κορυφή.

Ο πύραυλος Super Heavy είναι ο ισχυρότερος που έχει κατασκευαστεί ποτέ και διαθέτει 33 κινητήρες τύπου Raptor. Αυτοί χρησιμοποιιούνται για την εκτόξευση του όλου συστήματος.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα