SpaceX: Ξεκίνησε την πώληση δορυφορικών συνδέσεων λέιζερ για ταχύτατες επικοινωνίες

Διαβάζεται σε 1'
SpaceX
SpaceX ISTOCK

Σε άλλες εταιρείες θα πωλεί την τεχνολογία δορυφορικών συνδέσεων λέιζερ που χρησιμοποιούνται για ταχύτατες διαστημικές επικοινωνίες η SpaceX, σύμφωνα με την πρόεδρό της

Η εταιρεία SpaceX ιδιοκτησίας Ίλον Μασκ, άρχισε τις πωλήσεις δορυφορικών συνδέσεων λέιζερ που χρησιμοποιούνται για ταχύτατες διαστημικές επικοινωνίες, σε άλλες δορυφορικές εταιρείες, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της εταιρείας Γκουίν Σότγουελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι χιλιάδες δορυφόροι χαμηλής τροχιάς Starlink της SpaceX χρησιμοποιούν συνδέσεις λέιζερ για τη διαβίβαση δεδομένων μεταξύ τους με την ταχύτητα του φωτός, επιτρέποντας στο δίκτυο να προσφέρει μεγαλύτερη διαδικτυακή κάλυψη σε όλον τον κόσμο με λιγότερους επίγειους σταθμούς.

Η Σότγουελ μιλώντας σε πάνελ στο συνέδριο Satellite Show στην Ουάσιγκτον είπε ότι η εταιρεία ως προμηθευτής θα πουλάει αυτήν την τεχνολογία σε άλλες εταιρείες.

«Θα το αναπτύξουμε αυτό … με τη νέα μας αποστολή Polaris Dawn που αναμένεται αυτό το καλοκαίρι με μια κάψουλα Dragon», δήλωσε η Σότγουελ σύμφωνα με το  ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφερόμενη σε μια επικείμενη πτήση ιδιωτών αστροναυτών με τη διαστημική κάψουλα Dragon της εταιρείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα