post impression url

Τα κέρδη μιας επιχείρησης περνούν μέσα από την τεχνολογική της αναβάθμιση!

Τα κέρδη μιας επιχείρησης περνούν μέσα από την τεχνολογική της αναβάθμιση!

Στην COVID εποχή θα πρέπει να αποφασίσεις την τεχνολογική “αναβάθμιση" της επιχείρησής σου με υπηρεσίες, όπως το COSMOTE Click & Site με το οποίο μετατρέπεις εύκολα και γρήγορα την Facebook σελίδα της επιχείρησης σε site ή ακόμα και e-shop.

Το νέο lockdown δηλώνει παρόν για περισσότερο από έναν μήνα στην δεύτερη επίσκεψη του στην Ελλάδα με την εργασία να έχει πλέον αποκτήσει μία υβριδική ψηφιακή μορφή, καθώς για αρκετούς, εναλλάσσεται μεταξύ γραφείου ή καταστήματος και σπιτιού. Το οξύμωρο είναι ότι στο lockdown οι μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμοί κατάφεραν να λειτουργήσουν πιο ευέλικτα και να καταγράψουν μικρότερες απώλειες από ότι οι μικρομεσαίες και οι μικρές επιχειρήσεις. Πως επετεύχθη αυτό; Απλά η πανδημία βρήκε τις περισσότερες από τις μεγάλες επιχειρήσεις ψηφιακά έτοιμες με αποτέλεσμα να μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν στο επίπεδο που τους επέτρεπαν οι συνθήκες. Αντίθετα οι ΜμΕ στην πλειοψηφία τους, αυτές δηλαδή που δεν έχουν πραγματοποιήσει το σύγχρονο τεχνολογικό βήμα, παραμένουν θεατές χάνοντας πελάτες και παραχωρώντας τους ουσιαστικά στους ανταγωνιστές τους.

Τον Ιούλιο που μας πέρασε, στο μεσοδιάστημα δηλαδή ανάμεσα στα δύο lockdown, έρευνα που εκπόνησε το εργαστήριο ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για λογαριασμό της COSMOTE, πιστοποίησε αυτό που λίγο πολύ ξέρουμε, ότι η πλειοψηφία των ΜμΕ επιχειρήσεων βρίσκονται στα πρώτα βήματα της ψηφιακής τους ανάπτυξης, μόλις 1 στις 8 κατατάσσεται σε προχωρημένο στάδιο (Advanced) και καμία στο ιδεατό (Ideal). Είναι χαρακτηριστικό ότι εξαιτίας αυτής της κατάστασης 1 στις 3 αναγκάστηκε να αναστείλει πλήρως την λειτουργία της στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Χαρακτηριστικό της μη τεχνολογικής εξοικείωσης των ΜμΕ στην Ελλάδα είναι ένα ακόμη στοιχείο της που προέκυψε από την έρευνα του ELTRUN. Mπορεί η χρήση των λύσεων τηλεδιάσκεψης το 2020 να εμφανίζει αύξηση κατά 20%, κυρίως λόγω του COVID-19, με τις πλατφόρμες Skype, Zoom & Microsoft Teams να είναι οι δημοφιλέστερες όμως και πάλι η διείσδυση τέτοιων λύσεων είναι πολύ χαμηλή ακόμη.


Για όσες επιχειρήσεις δεν τόλμησαν στο μεσοδιάστημα να προχωρήσουν την ψηφιακή τους ανάπτυξη το δεύτερο lockdown θα πρέπει να τους έδωσε μερικά ακόμη ηχηρά παραδείγματα για να το πράξουν το συντομότερο δυνατό. Μέσα στον Νοέμβριο οι ψηφιακά έτοιμες επιχειρήσεις εκμεταλλεύτηκαν το lockdown στα φυσικά καταστήματα και αρκετές από αυτές βγήκαν κερδισμένες από τις πωλήσεις που πραγματοποίησαν κατά την περίοδο του Black Friday. Στις φετινές ειδικές συνθήκες οι ηλεκτρονικές πωλήσεις υπερδιπλασιάστηκαν, ενώ κατακόρυφη ήταν και η αύξηση των αναζητήσεων μέσω της ψηφιακής οδού.

Η COSMOTE η οποία εδώ και χρόνια συμβάλει στην τεχνολογική αναβάθμιση των ΜμΕ στην Ελλάδα μέσω του #Grow Your Business έχει δημιουργήσει το portfolio COSMOTE Business. Πρόκειται για μία σειρά από υπηρεσίες για να καλύψει τις ανάγκες κάθε μικρομεσαίας επιχείρησης και ελεύθερου επαγγελματία για ψηφιακή παρουσία και προώθηση, απομακρυσμένη εργασία, καθώς και εσωτερική ψηφιακή οργάνωση και έλεγχο της επιχείρησης. Σε συνδυασμό με το εκτεταμένο δίκτυο σταθερής της COSMOTE, που προσφέρει ταχύτητες έως 200Mbps (έλεγχος διαθεσιμότητας: εδώ) και COSMOTE 4G, το μεγαλύτερο δίκτυο κινητής, οι λύσεις αυτές μπορούν να ενισχύσουν την αποτελεσματική λειτουργία των επιχειρήσεων.

Ποια είναι τα εργαλεία και οι υπηρεσίες που προσφέρει το COSMOTE Business στις ΜμΕ

Υπηρεσίες για την ψηφιακή παρουσία και προώθηση της επιχείρησης, όπως είναι το Click & Site. Με το COSMOTE Click & Site οι επιχειρηματίες μπορούν εύκολα και γρήγορα να μετατρέψουν την Facebook σελίδα της επιχείρησης τους σε site ή ακόμα και e-shop. Έτσι οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους ηλεκτρονικά, αλλά και με τη μέθοδο «click away» που είναι σε ισχύ για τα φετινά Χριστούγεννα. Το eshop, που δημιουργείται μέσω της υπηρεσίας αυτής έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει απεριόριστα προϊόντα και κοστίζει 18,50€/μήνα.

Εργαλεία για εξ’ αποστάσεως εργασία, όπως είναι το Microsoft 365 στο Cloud, που παρέχει την εφαρμογή τηλεδιασκέψεων Teams και το COSMOTE Digital Office, που διαθέτει υπηρεσίες τηλεφωνικού κέντρου και Internet με ταχύτητες έως 200 Mbps, καθώς και εργαλεία web collaboration.


Υπηρεσίες για την αποτελεσματικότερη εσωτερική ψηφιακή οργάνωση και τον έλεγχο της επιχείρησης μέσω του Internet of Things (IoT), όπως το COSMOTE Fleet Tracker, για απομακρυσμένη παρακολούθηση επαγγελματικού στόλου οχημάτων και το COSMOTE Asset Tracker, για απομακρυσμένη παρακολούθηση εξοπλισμού, όπως μηχανήματα, εργαλεία, trailers, γερανοί κ.ά..

Επιπλέον, διαθέσιμες είναι Cloud λύσεις, όπως οι Business Cloud Servers με παραμετροποιήσιμα χαρακτηριστικά (CPU, RAM, Hard Disk) και δυνατότητα για απομακρυσμένη διαχείριση αρχείων/δεδομένων και υψηλή διαθεσιμότητα, για ασφαλή αποθήκευση χωρίς επένδυση σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις.

Οι επιχειρηματίες που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που ταιριάζουν στην δική τους επιχείρηση μπορούν να επισκεφθούν το www.cosmote.gr/business.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα