Threads: Η νέα εφαρμογή της Meta που φιλοδοξεί να αντικαταστήσει το Twitter

Threads: Η νέα εφαρμογή της Meta που φιλοδοξεί να αντικαταστήσει το Twitter
Meta booth (AP Photo/Jeff Chiu)

Η νέα εφαρμογή που έρχεται να ανταγωνιστεί το Twitter, ονομάζεται Threads. Θα είναι σαν μια νέα εκδοχή του Instagram αλλά βασισμένο στις αναρτήσεις του χρήστη και όχι στην εικόνα. Πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει.

Η Meta Platforms κυκλοφορεί νέα εφαρμογή, για να ανταγωνιστεί το Twitter, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του Έλον Μασκ να εφαρμόσει ένα προσωρινό όριο στον αριθμό των tweets που μπορούν να διαβάσουν οι χρήστες σε μια ημέρα.

Η νέα εφαρμογή της Meta ονομάζεται Threads και είναι ήδη διαθέσιμη για προπαραγγελία στο App Store του iOS στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το App Store η εφαρμογή αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 6 Ιουλίου.

Η εφαρμογή Threads θα έχει πολλές ομοιότητες με το Instagram, αλλά θα βασίζεται περισσότερο στο κείμενο και τις συνομιλίες παρά στις εντυπωσιακές εικόνες και φωτογραφίες.

Σύμφωνα με το BBC η εφαρμογή θα είναι δωρεάν και δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στον αριθμό των αναρτήσεων που μπορεί να δει ένας χρήστης.

Η περιγραφή της εφαρμογής στο App Store αναφέρει,

“Το Threads είναι το σημείο όπου οι κοινότητες συγκεντρώνονται για να συζητήσουν για τα πάντα, από τα θέματα που σας ενδιαφέρουν σήμερα μέχρι και αυτά που θα είναι trending αύριο.

Ό,τι κι αν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να ακολουθήσετε και να συνδεθείτε απευθείας με τους αγαπημένους σας δημιουργούς και άλλους που αγαπούν τα ίδια πράγματα με εσάς ή να δημιουργήσετε πιστούς δικούς σας ακόλουθους για να μοιραστείτε τις ιδέες, τις απόψεις και τη δημιουργικότητά σας με τον κόσμο”.

Η εφαρμογή θα συλλέγει πληροφορίες από το κινητό τηλέφωνο του χρήστη, όπως την οικονομική κατάσταση, την τοποθεσία, τις αγορές, τις επαφές, το περιεχόμενο που ανεβάζει ο ίδιος στα social, τον μέσο χρόνο χρήσης

Σύμφωνα με την περιγραφή της Meta, τα ελληνικά θα υποστηρίζονται στην εφαρμογή. Οι χρήστες για να την εγκαταστήσουν θα πρέπει να έχουν iPhone με εγκατεστημένο το iOS 14 ή μεταγενέστερη έκδοση.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα