Το νέο HUAWEI P40 δημιουργήθηκε για να σε κάνει επαγγελματία φωτογράφο

Το νέο HUAWEI P40 δημιουργήθηκε για να σε κάνει επαγγελματία φωτογράφο
Το νέo Huawei P40

Οι flagship συσκευές της σειράς HUAWEI P40 ήρθαν για να μας βάλουν για τα καλά στον κόσμο του ‘visionary photography’.

Ας το παραδεχθούμε. Αυτό που ζητάμε οι περισσότεροι πλέον από ένα νέο smartphone είναι να έχει την καλύτερη κάμερα εκεί έξω. Δεν είναι λίγοι άλλωστε αυτοί που αποφάσισαν τα τελευταία χρόνια να ασχοληθούν έντονα με τη φωτογραφία. Eίτε ερασιτεχνικά, είτε επαγγελματικά.

Κάθε εταιρεία, κάθε νέο μοντέλο προσπαθεί να πάει το θέμα ‘κάμερα του smartphone’ ένα βήμα πιο μπροστά. Αυτό που κατάφερε, όμως, η HUAWEI με τη νέα σειρά P40 είναι όχι απλά να κάνει ένα ακόμη βήμα σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά να ανοίξει έναν καινούργιο εντελώς κόσμο. Τον κόσμο του ‘visionary photography’.

Όταν λέμε ‘visionary’ εννοούμε κάτι το ονειρικό, όπως και όλα αυτά που μπορεί να κάνει πλέον κάποιος με τις πέντε κάμερες που βρίσκονται στο πίσω μέρος των νέων κομψών και επιβλητικών HUAWEI P40 και P40 Pro. Πιο συγκεκριμένα, τα HUAWEI P40 και P40 Pro διαθέτουν ενσωματωμένο σύστημα κάμερας Ultra Vision Leica, σε δυο εκδοχές, τριπλής και τετραπλής κάμερας αντίστοιχα.

Χάρη σε αυτές τις μικρές αλλά θαυματουργές κάμερες στο πίσω μέρος των smartphone μπορούμε πλέον βγάλουμε εντυπωσιακές φωτογραφίες, αποτυπώνοντας κάθε λεπτομέρεια του κάδρου μας. Ακόμη και χωρίς να διαθέτουμε εξειδικευμένες γνώσεις φωτογραφίας. Στόχος άλλωστε του καλύτερου φωτογραφικού smartphone της αγοράς είναι να μας κάνει να ανακαλύψουμε όλοι τον φωτογράφο που κρύβουμε μέσα μας. Τι να την κάνεις, λοιπόν, μια DSLR όταν έχεις στα χέρια σου ένα HUAWEI P40, P40 Lite ή P40 Pro;

Παράλληλα, αποδίδουν συγκλονιστικά φωτογραφικά αποτελέσματα με υπερ-ευρυγώνιους, και ευρυγώνιους φακούς , καθώς και με τηλεφακούς; Η συγκεκριμένη σειρά της εταιρείας διαθέτει μια εξελιγμένη τετραπλή Leica κάμερα με ισχυρή Ultra Wide Cine Camera και ToF Camera που υποστηρίζουν 50x SuperSensing Zoom. Μια πραγματική επανάσταση στα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τις φωτογραφικές εικανότητες ενός smartphone.

Οι καινοτομίες αυτού του μικρού θαύματος που φέρνει η σειρά P40 δεν σταματούν εκεί. Ο αισθητήρας HUAWEI Ultra Vision που περιλαμβάνουν τα Huawei P40 και Huawei P40 Pro, με διαστάσεις 1 / 1.28”, υποστηρίζει την αποτύπωση των pixels σε μέγεθος 2.44μm καθώς και Octa PD AutoFocus για εστίαση υψηλής ταχύτητας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Την ίδια στιγμή, το HUAWEI XD Fusion Engine αξιοποιεί το AI για να ενισχύσει την αναπαραγωγή λεπτομερειών σε όλες τις συνθήκες φωτισμού. Με απλά λόγια, τα κινητά αυτά έχουν φτιαχτεί για να λύσουν τα χέρια σε όλους τους επίδοξους φωτογράφους της εποχής μας. Απλά με το πάτημα ενός κουμπιού, τα HUAWEI P40 και P40 Pro μπορούν να μετατρέψουν μια απλή φωτογραφία σου, σε έργο τέχνης.

Επίσης, το HUAWEI P40 Pro φέρνει κοντά τα αντικείμενα με 5x optical zoom, 10x υβριδικό zoom και 50x ψηφιακό zoom. Για πρώτη φορά, το HUAWEI P40 Pro διαθέτει μία συστοιχία φίλτρων RYYB που βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση του φωτός και βελτιώνουν την ποιότητα των λήψεων που τραβήχτηκαν με χρήση zoom.

Θέλεις κι άλλα πλεονεκτήματα; Ασφαλώς και υπάρχουν. Οι αποχρώσεις του δέρματος και οι υφές στις φωτογραφίες σου αποδίδονται πιστά χάρη σε έναν αισθητήρα Multi-spectrum Colour Temperature Sensor και με χρήση ενός AI αλγορίθμου AWB, που ενισχύουν την πιστότητα χρώματος κατά 45%. Προχωρημένοι αλγόριθμοι βελτιστοποιούν σε πραγματικό χρόνο τα πορτρέτα, βελτιώνοντας τη φωτεινότητα και τις λεπτομέρειες της εικόνας.

Δεν είναι, όμως, μόνο οι πίσω κάμερες που κάνουν τη διαφορά στη νέα σειρά της HUAWEI, είναι και οι μπροστινές που όλοι μας χρησιμοποιούμε αρκετά συχνά. Το HUAWEI P40 Pro διαθέτει 32MP Selfie Camera και IR Depth Camera που υποστηρίζει auto focus και bokeh εφέ για να αποδίδουν αξεπέραστης ποιότητας πορτρέτα, πράγμα που άλλωστε χαρακτηρίζει τις συσκευές Huawei, καθώς και IR Face Unlock για ασφαλές ξεκλείδωμα συσκευής ανεξαρτήτως συνθηκών φωτεινότητας.

Η σειρά HUAWEI P40 μας συστήνει επίσης τη λειτουργία HUAWEI Golden Snap, μια νέα λειτουργία Gallery που χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη για να επιλέξει το καλύτερο κάδρο μιας κινούμενης εικόνας. Οι λειτουργίες AI Remove Passerby και AI Remove Reflection αφαιρούν τα ανεπιθύμητα στοιχεία και τις αντανακλάσεις λάμψη που μπορεί να εμφανίζονται σε ένα κάδρο, επιτρέποντας στους χρήστες να βελτιώνουν εύκολα τις φωτογραφίες τους εκ των υστέρων.

Επιπρόσθετα, η 40MP Ultra Wide Cine Camera του HUAWEI P40 Pro διαθέτει ultra ευρυγώνιο φακό εστιακό μήκος που αντιστοιχεί σε 18mm καθώς και έναν αισθητήρα 1/1.54 ινστών που υποστηρίζει το ίδιο 3:2 aspect ratio που χαρακτηρίζει τις full-frame DSLR κάμερες. Τα pixels σε αυτόν τον αισθητήρα μπορούν να ρυθμιστούν κατάλληλα έτσι ώστε να είναι δυνατή η λήψη βίντεο υψηλής ευκρίνειας. Οι flagship συσκευές της HUAWEI P40 Series υποστηρίζουν bokeh εφέ σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια λήψης βίντεο.

Μιμούμενο τις λειτουργίες ενός φακού με ευρύ άνοιγμα, αυτή η λειτουργία θολώνει σταδιακά το φόντο για να τονίσει το κύριο θέμα του κάδρου. Ο τηλεφακός του μπορεί να τραβήξει βίντεο υψηλής ευκρίνειας με χρήση zoom καθώς και 4K time-lapse βίντεο. Τέλος, η λειτουργία Audio Zoom, την οποία διαθέτει όλη η HUAWEI P40 Series, επιτρέπει στους χρήστες να ζουμάρουν παράλληλα σε οποιαδήποτε ηχητική πηγή και να ενδυναμώνουν τον ήχο.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλη η σειρά P40 τροφοδοτείται από επεξεργαστή Kirin 990 5G και υποστηρίζει ταχύτητες 5G και Wi-Fi 6 Plus. Όλη αυτή η προηγμένη τεχνολογία (hardware) ενσωματώνεται σε ένα πανέμορφο και συμπαγές περίβλημα που προσφέρει εργονομία και ευκολία στην χρήση και η εικόνα της συσκευής ολοκληρώνεται με την μοναδική οθόνη HUAWEI Quad-curve Overflow Display που προσφέρει μία ανεπανάληπτη εμπειρία θέασης.

Όπως είπαμε τα HUAWEI P40, P40 Lite και P40 Pro δημιουργήθηκε για να μας κάνει όλους επαγγελματίες φωτογράφους. Το μόνο που μένει είναι απλά να πατήσουμε το κλικ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα