Το Twitch αφαιρεί λογαριασμό της καμπάνιας του Τραμπ

Twitch
Twitch UNSPLASH

Ακόμα άλλο ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης μπαίνει στη μακρά λίστα εκείνων που μάχοντα κατά της ρητορικής μίσους του Ντόναλντ Τραμπ.

Η δημοφιλής online υπηρεσία για την παρακολούθηση και live streaming gaming broadcasts, Twitch, προχώρησε σε αναστολή ενός λογαριασμού που ανήκει στην εκστρατεία Τραμπ. Η πλατφόρμα έτσι μπαίνει στη μεγάλη λίστα των μέσων δικτύωσης που "πολεμούν" τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Εκπρόσωπος της εταιρείας Twitch που ανήκει στην Amazon (AMZN), δήλωσε στο CNN ότι "δεν επιτρέπεται στην πλατφόρμα η ρητορική μίσους".

ADVERTISING

"Σύμφωνα με την πολιτική μας, ο λογαριασμός εκστρατείας του Προέδρου Τραμπ έχει τεθεί σε προσωρινή αναστολή εξαιτίας σχολίων που έγιναν, ενώ το προσβλητικό περιεχόμενο έχει αφαιρεθεί", δήλωσε η Brielle Villablanca, εκπρόσωπος του Twitch.

Αφορμή για την οποία η πλατφόρμα προχώρησε στην αναστολή του εν λόγω λογαριασμού αποτελεί ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα από ομιλία του Τραμπ το 2016 στην οποία αποκαλούσε τους Μεξικανούς "βιαστές και εγκληματίες".

Η απόφαση του Twitch ήρθε λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι εντείνει τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στην πλατφόρμα του.

Η εκστρατεία Τραμπ δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής το γεγονός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ, Social Media
SHARE:

24Media Network