Το Twitter θα εκθέτει όσους γράφουν ή μοιράζονται λάθος πληροφορίες

Το Twitter θα εκθέτει όσους γράφουν ή μοιράζονται λάθος πληροφορίες
H Τζέιν Μακούν Γουόνγκ δουλεύει στο χώρο της έρευνας, για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και αποκάλυψε πώς θα διαχειρίζεται το Twitter τα 'τιτιβίσματα' μας στο εγγύς μέλλον. Jane Manchun Wong

Στη μάχη εναντίον της παραπληροφόρησης το Twitter φαίνεται πως δουλεύει επί συστήματος που θα εμφανίζεται προειδοποιήσεις κάτω από τα τιτιβίσματα που δεν έχουν ακριβείς πληροφορίες.

Μεταξύ των διαφόρων προβλημάτων που προσπαθούν να διαχειριστούν τα social media είναι και το πώς θα σταματήσουν την παραπληροφόρηση στις πλατφόρμες τους. Η Τζέιν Μακούμ Γουόνγκ, ερευνήτρια σε θέματα ασφαλείας του διαδικτύου αποκάλυψε πως το Twitter ετοιμάζει ένα σύστημα με προειδοποιήσεις που θα εμφανίζονται κάτω από τα posts, ανάλογα με το πόσο λάθος είναι το περιεχόμενο τους.

Προς το παρόν, πάντα σύμφωνα με την Γουόνγκ υπάρχουν τρεις ‘ετικέτες’ έτοιμες. Η μια είναι το ‘get the latest’ για όσους έχουν μείνει πίσω, η δεύτερη το ‘stay informed’ (συνεχίστε να αναζητείτε πληροφορίες) και η τρίτη το ‘misleading’ (παραπλανητικό). Ανάλογα με την ακρίβεια του τιτιβίσματος θα εμφανίζεται και μια από τις ‘ετικέτες’. Όλες θα συνδέονται με σελίδα που έχει ετοιμάσει ή μια εξωτερική πηγή ελέγχου, ανάλογη με αυτήν που υπάρχει για ό,τι αφορά τον Covid-19 και τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και όσες ανακρίβειες έχουν γραφτεί για αυτά τα θέματα.

Προφανώς και τίθεται θέμα λογοκρισίας, πόσο μάλλον μετά τον τρόπο που επέλεξαν να διαχειριστούν τα social media όσα γίνονται μεταξύ των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών τις τελευταίες εβδομάδες και τη διαγραφή posts που εκφράζουν τους πρώτους. Στην ‘εικόνα’ προστίθενται και οι αποτυχημένες προσπάθειες που έχουν προηγηθεί, με λάθη των αλγόριθμων που έχουν δημιουργηθεί για να ελέγχουν τα fake news. Το Twitter δεν επιβεβαίωσε ή διέψευσε τις πληροφορίες της Γουόνγκ, η οποία είχε αποκαλύψει πολλές άλλες λειτουργίες που εμφάνισε στη συνέχεια η πλατφόρμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα