Αναβαθμίζεται η κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη - Στις 5 Φεβρουαρίου το πρώτο κρουαζιερόπλοιο

Κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης EUROKINISSI

Συνάντηση εργασίας υπουργείου Τουρισμού με λιμάνι και αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης.

Η αναβάθμιση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε κτήρια και υπηρεσίες, με στόχο την εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας, αλλά και η σύνδεση του με το αεροδρόμιο αποτελεί τον κοινό στόχο των εταιρειών διαχείρισης με το υπουργείο Τουρισμού.

Τα θέματα συζητήθηκαν σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας με τον COO της Fraport Greece, Ηλία Μαραγκάκη, τον εκτελεστικό πρόεδρο του Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., Θάνο Λιάγκο, τον CEO του Dimera Group, μέλος του Δ.Σ. και CIO της ΟΛΘ Α.Ε., Artur Davidian και την διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της ΟΛΘ Α.Ε. Θεοδώρα Ρήγα.

ADVERTISING

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι στις 5 Φεβρουαρίου το πρώτο κρουαζιερόπλοιο θα βρίσκεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κάτι που όπως δήλωσε δείχνει την επέκταση της τουριστικής περιόδου και της βιομηχανίας της κρουαζιέρας, που είναι τόσο σημαντική για τη Βόρεια Ελλάδα και αποτελεί στρατηγικό στόχο για τη χώρα μας. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι προχωρά η κτηριακή αναβάθμιση του λιμανιού του ΟΛΘ για την κρουαζιέρα.

Ο υπουργός γνωστοποίησε επίσης ότι με τη συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού, της Fraport, του ΟΛΘ και του επενδυτή, το check-in και η μεταφορά των αποσκευών των ταξιδιωτών που θα καταλήγουν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στο λιμάνι και θα επιβιβάζονται στην κρουαζιέρα, θα γίνεται με μέριμνα της Fraport και του ΟΛΘ. Το ίδιο θα συμβαίνει και για τις αποσκευές των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων οι οποίοι θα συνεχίζουν το ταξίδι τους από το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Όπως επισήμανε, μέσω τέτοιων ποιοτικών υπηρεσιών αναβαθμίζεται ο ελληνικός Τουρισμός, ενώ οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης θα έχουν περισσότερο διαθέσιμο χρόνο στα ξενοδοχεία, τα μαγαζιά και τα εστιατόρια της πόλης.

«Τέτοιες συνέργειες, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των υποδομών, ενισχύουν το τουριστικό μας προϊόν και φέρνουν περισσότερα έσοδα, τα οποία επιμερίζονται όχι μόνο στους επενδυτές του λιμανιού ή τη Fraport, αλλά κυρίως στη μέση ελληνική οικογένεια και στους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον Τουρισμό», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουριστικά Νέα, Θεσσαλονίκη, Ταξίδι, Βασίλης Κικίλιας
SHARE:

24Media Network