Έλεγχος στις ροές των κρουαζιερόπλοιων από τα συναρμόδια υπουργεία

Έλεγχος στις ροές των κρουαζιερόπλοιων από τα συναρμόδια υπουργεία
Κρουαζιερόπλοια iStock

Συνάντηση των υπουργών Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη για θέματα κρουαζιέρας.

Η ιδιαίτερη σημασία του μηχανισμού διαχείρισης ροών, προγραμματισμού κίνησης, καθώς και ελέγχου αφίξεων και αναχωρήσεων κρουαζιερόπλοιων (berth allocation), εξετάστηκε σήμερα στην διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με την συμμετοχή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων των δύο υπουργείων.

Όπως δήλωσε ο κ. Κικίλιας, “ξεκινώντας από φέτος στη Σαντορίνη, θέλουμε να διαχειριστούμε τις ροές των κρουαζιεροπλοίων, έτσι ώστε να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερες υπηρεσίες για τους επιβάτες και τους επισκέπτες, αλλά και ποιότητα ζωής για τους κατοίκους των νησιών”.

Ο ίδιος είπε ότι μαζί με το υπουργείου Ναυτιλίας επεξεργάζονται ένα σχέδιο για το berth allocation, τη διαχείριση της κρουαζιέρας, προσθέτοντας και ποιοτικά χαρακτηριστικά σε συνεργασία με φορείς και τους επαγγελματίες του χώρου, “έτσι ώστε να μπορέσουμε αυξήσουμε τους προορισμούς κρουαζιέρας και να φέρουμε παραπάνω έσοδα στη χώρα”.

Ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε την άριστη συνεργασία που έχουν αναπτύξει τα δύο υπουργεία στον κρίσιμο τομέα της τουριστικής βιομηχανίας τονίζοντας ότι: “Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που ανέπτυξε αυτόν τον μηχανισμό, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει ένα ιδιαιτέρως χρήσιμο εργαλείο στην εξυπηρέτηση των πλοίων και των επισκεπτών, αλλά και να ενισχύσει τις τοπικές οικονομίες, συμβάλλοντας στον καλύτερο προγραμματισμό τροφοδοσίας των κρουαζιερόπλοιων και τη γενικότερη του τοπικού τουριστικού συστήματος σε κάθε προορισμό”. “Είμαι βέβαιος”, κατέληξε ο κ. Πλακιωτάκης, “ότι η άνοδος στην κρουαζιέρα θα είναι σημαντική το 2022, ενισχύοντας τις τοπικές κοινωνίες και συμβάλλοντας στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα