Η Κρήτη είναι νούμερο ένα προορισμός της TUI φέτος

Η Κρήτη είναι νούμερο ένα προορισμός της TUI φέτος
Κρήτη Getty Images/iStockphoto

Ο Άτλαντας των διακοπών του φετινού καλοκαιριού για την TUI, δείχνει την Ελλάδα στην κορυφή των προτιμήσεων.

Η Ελλάδα και η Ισπανία είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί διακοπών για τους Ευρωπαίους σύμφωνα με το Holiday Atlas της TUI για το καλοκαίρι του 2022, στο οποίο αξιολογούνται οι πιο δημοφιλείς προορισμοί διακοπών των επισκεπτών της TUI που προέρχονται από την Ευρώπη.

Ο πιο δημοφιλής προορισμός είναι το νησί της Κρήτης και ακολουθεί η Μαγιόρκα της Ισπανίας.

Στους 5 κορυφαίους προορισμούς περιλαμβάνονται επίσης τα Κανάρια Νησιά, η Ρόδος και η Αττάλεια. Η Ελλάδα συνεχίζει την περσινή ισχυρή τάση και προτιμάται ιδιαίτερα από επισκέπτες από τις σκανδιναβικές χώρες και τη Γαλλία. Εκτός από την Κρήτη, μεγάλη ζήτηση έχουν η Ρόδος και η Κως. Στην Ισπανία κυριαρχούν οι Βαλεαρίδες Νήσοι και ιδιαίτερα η Μαγιόρκα. Η Μαγιόρκα παραμένει ο αγαπημένος προορισμός για τους Γερμανούς επισκέπτες, ενώ η ίδια η Ισπανία είναι νούμερο ένα για τους Βέλγους. Η Τουρκία κάνει ξεκάθαρη επιστροφή, ειδικά με Βρετανούς και Ολλανδούς αλλά και με Γερμανούς ταξιδιώτες. Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί είναι η Αττάλεια και η Τουρκική Ριβιέρα.

Ποιος θα πάει που;

Αναφορικά με το που θα ταξιδέψουν ανά χώρα οι πελάτες της TUI:

Οι Βρετανοί παραθεριστές κατευθύνονται φέτος στην Τουρκική Ριβιέρα, ιδιαίτερα στο Νταλαμάν και ακολουθούν η Αίγυπτος και η Ελλάδα. Οι Γερμανοί επισκέπτες κατευθύνονται προς τη Μεσόγειο. Η Μαγιόρκα είναι αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος προορισμός για τους Γερμανούς παραθεριστές. Ακολουθεί η Αττάλεια που κάνει δυναμική επιστροφή. Το νησί της Κρήτης είναι η τρίτη πιο δημοφιλής επιλογή για τους Γερμανούς παραθεριστές. Οι πέντε κορυφαίοι προορισμοί διακοπών περιλαμβάνουν άλλα δύο ελληνικά νησιά: τη Ρόδο και την Κω. Λόγω του καλού επιπέδου κρατήσεων που έχει ήδη λάβει για τις διακοπές του Πάσχα, η TUI ξεκινά τη θερινή περίοδο στην Ελλάδα νωρίτερα από πριν και ήδη αναχωρεί για Κρήτη, Ρόδο και Κω στις αρχές Απριλίου. Η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και στην Αυστρία. Ο κορυφαίος προορισμός για τους επισκέπτες της TUI από την Ελβετία είναι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, ειδικά το νησί της Κω, ακολουθούμενο από τη Μαγιόρκα και την Αττάλεια.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η Ελλάδα είναι ο νούμερο ένα προορισμός για Φινλανδούς, Δανούς, Νορβηγούς και Σουηδούς. Ιδιαίτερα η Κρήτη, η Ρόδος και το νησί της Σάμου έχουν ζήτηση στους Βορειοευρωπαίους και ακολουθούν η Μαγιόρκα και η Αττάλεια.

Στην Ολλανδία, η Τουρκία έχει σημειώσει σημαντική αύξηση στις κρατήσεις. Η χώρα είναι παραδοσιακά ένας πολύ δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους Ολλανδούς ταξιδιώτες. Εκτός από την Τουρκική Ριβιέρα, οι Ολλανδοί φέτος ταξιδεύουν και στη Μαγιόρκα, στα ελληνικά νησιά και στην Πορτογαλία.

Η Ισπανία είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους επισκέπτες του Βελγίου της TUI για την την ερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν. Εκτός από την Ισπανία, πολύ δημοφιλής είναι και η Ελλάδα, με το ένα τέταρτο των Βέλγων επισκεπτών της TUI πετάει φέτος στα ελληνικά νησιά. Η επιστροφή της Τουρκίας είναι επίσης εντυπωσιακή, με περίπου 20 τοις εκατό περισσότερες κρατήσεις από ό,τι την ίδια περίοδο το 2019 πριν από την κρίση.

Όπως και πέρυσι, η Ελλάδα είναι και πάλι ο κορυφαίος προορισμός για τους Γάλλους επισκέπτες της TUI – ειδικά η ηπειρωτική Ελλάδα και το νησί της Κρήτης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα