Πάνω από 700.000 τουρίστες θα φέρει φέτος η Volotea σε 14 ελληνικούς προορισμούς

Πάνω από 700.000 τουρίστες θα φέρει φέτος η Volotea σε 14 ελληνικούς προορισμούς
Αεροσκάφος της Volotea ISTOCK

Σαντορίνη και Μύκονος είναι οι προορισμοί με τη μεγαλύτερη ζήτηση για την αεροπορική εταιρεία. Μιλά στο NEWS 24/7 η διευθύντρια της Volotea Ιταλίας και Νότιοανατολικής Ευρώπης.

Επιστέφει και στα 14 ελληνικά αεροδρόμια με δρομολόγια η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Volotea, δύο χρόνια μετά την πανδημία που είχε περιορίσει το έργο της. Η εταιρεία, που πετά εδώ και 7 χρόνια στην Ελλάδα, προσθέτει εννέα νέους προορισμούς, με τους τέσσερις νέους να είναι προς Αθήνα, φτάνοντας συνολικά τα 14 διαφορετικά δρομολόγια, ενώ ξεκινούν άμεσα και οι πτήσεις στο εσωτερικό της χώρας προς τρεις νησιωτικούς προορισμούς.

Η Volotea, με έδρα την Ισπανία, είναι εταιρεία χαμηλού κόστους, που συνδέει μικρομεσαίες ευρωπαϊκές πόλεις με απευθείας πτήσεις, σε χαμηλές τιμές. Φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας έχοντας ταξιδέψει πάνω από 40 εκατομμύρια επιβάτες.

Σε παρουσίαση της στην Αθήνα η βραβευμένη εταιρεία, ανακοίνωσε την επαναλειτουργία της στα αεροδρόμια της Αθήνας, της Κεφαλονιάς, της Κέρκυρας, του Ηρακλείου, της Καρπάθου, της Κω, της Μυκόνου, της Πρέβεζας, της Ρόδου, της Σάμου, της Σαντορίνης, της Σκιάθου, της Θεσσαλονίκης, της Ζακύνθου, από και προς Κροατία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία. Τα τέσσερα νέα δρομολόγια από Αθήνα θα είναι προς Μπιλμπάο, Μπορντό, Νάντη και Τορίνο, ενώ τα νέα δρομολόγια από τα άλλα αεροδρόμια θα είναι: Ηράκλειο – Νάντη, Μύκονος – Νάντη, Καλαμάτα – Βενετία, Σαντορίνη – Τορίνο, και Ζάκυνθος – Νάντη.

Συνολικά οι πτήσεις της Volotea προς Ελλάδα θα ανέλθουν σε 3.600 έναντι 1.162 πέρυσι και θα απασχοληθούν περισσότεροι από 70 εργαζόμενοι στην Αθήνα. Οι συνολικές θέσεις (από και προς) θα ανέλθουν σε περίπου 1,4 εκατομμύρια, έναντι 574.000, το 2021 και 1,1 εκατ. το 2019.

Μιλώντας στο NEWS 24/7 η κα. Valeria Rebasti, Country Manager για την Ιταλία και τη Νότιοανατολική Ευρώπη της Volotea, επεσήμανε ότι η μεγαλύτερη κίνηση που υπάρχει στις πτήσεις της εταιρείας προέρχεται από τον εισερχόμενο τουρισμό, άτομα που θέλουν να έρθουν διακοπές στην Ελλάδα και έτσι επιλέγονται προορισμοί που δεν εξυπηρετούνται από άλλες εταιρείες. «Η βασική μας κίνηση ήταν από Ιταλία, αλλά τα τελευταία χρόνια βλέπουμε τη Γαλλία ως μια μεγάλη ευκαιρία για την ελληνική αγορά. Έτσι, εγκαινιάζουμε όλο και περισσότερους προορισμούς από Γαλλία προς τα ελληνικά νησιά αλλά και την Αθήνα. Σε κάποιους προορισμούς η ζήτηση ήταν έντονη από συνεργάτες μας tour operators και τις θέσεις που απομένουν τις πουλάμε οι ίδιοι».

Αναφορικά με την κίνηση εξερχόμενου τουρισμού προς τους προορισμούς του εξωτερικού που πετά η εταιρεία η κα. Rebasti είπε ότι αφορά κυρίως την Αθήνα, ενώ δεν περιμένουν μεγάλη εξερχόμενη κίνηση από τα νησιά, ίσως μόνο από την Κρήτη από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου. «Αυτό βέβαια είναι λογικό, εφόσον στα νησιά πετάμε κυρίως το καλοκαίρι και οι άνθρωποι εκεί δεν μπορούν, λόγω δουλειάς να ταξιδέψουν αυτή την περίοδο», επεσήμανε.

Η πρώτη πτήση για Ελλάδα της Volotea, θα πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου, από τη Μασσαλία στην Αθήνα και το δρομολόγιο αυτό αναμένεται να εκτελείται συνεχώς. «Θέλουμε οπωσδήποτε να επιστρέψουμε σε δωδεκάμηνη δραστηριότητα και να πετάμε όλο το χρόνο από Αθήνα, όπως το παρελθόν, πριν από την πανδημία. Στα νησιά οι πτήσεις θα ξεκινήσουν στο τέλος Μάιου και θα ολοκληρωθούν στο τέλος Οκτωβρίου», λέει η κα. Rebasti.

Σχετικά με τα νησιά που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, η ίδια αποκαλύπτει ότι είναι η Μύκονος και η Σαντορίνη. «Ειδικά η Σαντορίνη λειτουργεί με εξαιρετική ανταπόκριση από όλους τους προορισμούς που την έχουμε συνδέσει, παρόλο που είναι ένα ακριβό νησί. Αυτό θεωρώ ότι οφείλεται στη μοναδικότητα του. Η Κρήτη έχει επίσης μεγάλη δυναμική. Για εμάς είναι στοίχημα να δείξουμε στους Ευρωπαίους ότι η Ελλάδα δεν είναι ιδανική για διακοπές μόνο το καλοκαίρι. Την έχουν συνδέσει με το καλοκαίρι, όμως προσφέρει τεράστιες δυνατότητες και για το χειμώνα και ειδικά για τον τουρισμό πόλεων».

Για το θέμα των τιμών η κα. Rebasti εξήγησε ότι είναι πολύ καλές και δεν αναμένεται να αυξηθούν: «Αυτή τη στιγμή έχουμε εισιτήρια που ξεκινούν από 19,99 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των φόρων μέσα στην Ελλάδα. Πετάμε με επιτυχία και στο εσωτερικό της Ελλάδας, από Αθήνα προς Μύκονο, Σαντορίνη και Ηράκλειο και είναι εντυπωσιακό, ότι η πλειονότητα των επιβατών αυτών των δρομολογίων δεν είναι Έλληνες. Είδαμε ότι είναι από όλο τον κόσμο, βρίσκονται στην Ελλάδα και θέλουν να γνωρίσουν και άλλους προορισμούς. Είναι Αμερικανοί, Ινδοί, Βραζιλιάνοι και άλλοι, που ταξιδεύουν σε όλη την Ευρώπη και βρίσκονται για παράδειγμα στη Βενετία. Από εκεί πετούν Αθήνα και επιλέγουν τη Volotea για να επισκεφτούν τα νησιά.

Η ίδια ανέφερε ότι υπάρχει καλή συνεργασία με ελληνικά τουριστικά γραφεία και tour operators, ώστε να δημιουργήσουν πακέτα για τους Έλληνες ταξιδιώτες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα