Προτάσεις διακοπών: Οκτώ μαγικοί προορισμοί στην Ελλάδα που δε χρειάζονται πλοίο

Προτάσεις διακοπών: Οκτώ μαγικοί προορισμοί στην Ελλάδα που δε χρειάζονται πλοίο
Travel Inspiration

Παραπάνω από τσουχτερές οι διακοπές για μια μέση ελληνική οικογένεια που θέλει να πάει σε νησί. Το "αιώνιο καλοκαίρι" έχει ωστόσο και προορισμούς που δεν απαιτούν μετάβαση με πλοίο.

Το ερώτημα που επικρατεί φέτος είναι αν το ελληνικό καλοκαίρι σε επίπεδο διακοπών θα… εξελιχθεί χωρίς Έλληνες. Μετά από 2 χρόνια πανδημίας και με τον πόλεμο στην Ουκρανία να είναι σε εξέλιξη και να έχει προκαλέσει αναταράξεις στα επίπεδα των τιμών της ενέργειας, οι διακοπές φέτος φαντάζουν σταυρόλεξο.

Όπως ανέφερε πρόσφατο ρεπορτάζ του NEWS 24/7, οι επτά στις δέκα εξοχικές, τουριστικές κατοικίες σε όλη την Ελλάδα έχουν ήδη ενοικιαστεί για φέτος, με τη χώρα μας να καταγράφει ρεκόρ ανόδου σε ζήτηση. Στα δημοφιλή νησιά, το 73% των εξοχικών κατοικιών και διαμερισμάτων έχει ήδη κρατηθεί, στα Ιόνια Νησιά ακόμη και το 76%. Τα στοιχεία δείχνουν ότι μόνο το 32% των καταλυμάτων για διακοπές στην Ελλάδα είναι ακόμα διαθέσιμα την υψηλή περίοδο, με τις περισσότερες αναζητήσεις να εστιάζουν στην Κρήτη (40%) και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (38%). Από τα νησιά, η Κέρκυρα (25%), η Ζάκυνθος (13%) και η Ρόδος (12%) είναι πρώτα σε ζήτηση για το καλοκαίρι του 2022, ενώ ακολουθούν η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Κεφαλονιά και η Κως.

Το πρόβλημα στην Ελλάδα, ιδιαίτερα κατά τους μήνες του καλοκαιριού, κάνει ακόμα πιο επιτακτικό το γεγονός της διαφοράς των τιμών των καυσίμων μεταξύ μεγάλων αστικών κέντρων και περιφέρειας και κυρίως η διαφορά που παρατηρείται μεταξύ των μεγάλων πόλεων και των νησιών. Αποτελεί σχεδόν κοινό μυστικό ότι στα νησιά εφέτος η τιμή της αμόλυβδης αναμένεται να αγγίξει ή και να ξεπεράσει τα 3 ευρώ καθιστώντας υπόθεση για γερά πορτοφόλια ακόμα και τις καλοκαιρινές διακοπές. Έτσι, πολλοί είναι εκείνοι που θα κινηθούν στη λύση των διακοπέων “στο χωριό” αλλά και σε ηπειρωτικούς προορισμούς που ενδεχομένως απαιτούν λιγότερες μετακινήσεις.

Παρακάτω κάνουμε ένα ταξίδι μαζί με το Travel Inspiration, στους παρακάτω προορισμούς:

Λιμένι

Σύβοτα

Ναύπλιο

Βαθύ Μεθάνων

Γερολιμένας

Ερμιόνη

Πύλος

Αρίλλας

Στελέχη της αγοράς του τουρισμού εκτιμούν ότι οι ανατιμήσεις δεν έχουν τελειώσει ακόμη, με τις τιμές των ακτοπλοϊκών να εξαρτώνται σε κάθε περίπτωση από τον προορισμό και τη μετάβαση με ή χωρίς αυτοκίνητο. Σε κάθε περίπτωση το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για μια τετραμελή οικογένεια που θέλει να ταξιδέψει σε νησί των Κυκλάδων με αυτοκίνητο στην οικονομική θέση, μπορεί να φτάσει ακόμη και στα 502 ευρώ. Μεγάλη ζήτηση αναμένεται να έχουν δε, τα νησιά, που δεν απαιτούν οχήματα, όπως για παράδειγμα η Ύδρα.

Θυμίζουμε βέβαια πως ετοιμάζεται ΚΥΑ για το σχέδιο στήριξης για τη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο, ενώ ρεκόρ σημειώνεται στον κοινωνικό τουρισμό. Το πρόγραμμα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόληση, αφορά σε 300.000 δικαιούχους και θα υλοποιηθεί κατά την περίοδο 1η Αυγούστου 2022-31 Ιουλίου 2023. Για τους δικαιούχους, διαβάστε εδώ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα