Τα πιο ιδιαίτερα ξενοδοχεία της Ελλάδας

Τα πιο ιδιαίτερα ξενοδοχεία της Ελλάδας
Παραθαλάσσιο τοπίο στην Ελλάδα Unsplash

Vegan ξενοδοχείο στη Μύκονο, Ζεν στην Πρέβεζα, ιστορία και αγροτική ζωή στην Κρήτη. Σήμερα πολλά ξενοδοχεία στη χώρα μας παρέχουν μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία.

Τη διαφοροποίηση τους από τα κλασικά επιδιώκουν πολλά ξενοδοχεία στη χώρα μας, τα οποία είτε επιλέγουν κάποιο θέμα που κυριαρχεί σε χώρους και υπηρεσίες και τους δίνει μια ξεχωριστή ταυτότητα, είτε έχουν «τοποθετηθεί» πάνω σε παλιές ιστορικές εγκαταστάσεις κάθε είδους.

Από την Κρήτη, μέχρι τη Μύκονο και τη Πρέβεζα, τα ξενοδοχεία αυτά επιλέγονται από διεθνείς και εγχώριους επισκέπτες για το χαρακτήρα και τη μοναδική εμπειρία που παρέχουν.

Στη Μύκονο, στην περιοχή της Άνω Μεράς το πεντάστερο ξενοδοχείο Koukoumi, είναι το πρώτο αλλά και το μοναδικό Vegan ξενοδοχείο στην Ελλάδα. Υποδομές και υπηρεσίες υποστηρίζουν μια νέα φιλοσοφία ζωής, που αποζητά την απόλαυση χωρίς όμως να βλάπτει τον άνθρωπο, τη φύση ή τα ζώα. Εκείνοι που ακολουθούν όχι μόνο τη vegan διατροφή αλλά και την όλη φιλοσοφία, θα βρουν εκεί τον παράδεισο τους. Το Koukoumi σερβίρει αποκλειστικά vegan κουζίνα, ενώ διαθέτει κομψές bohο σουίτες και εγκαταστάσεις όπως σπα, γυμναστήριο και πισίνα.

Το ξενοδοχείο Koukoumi

Μέσα στις σουίτες υπάρχουν vegan στρώματα που δημιούργησε η εταιρεία Coco-mat αποκλειστικά για το ξενοδοχείο, από ίνες κοκοφοίνικα και φύκια, vegan amenities από φυτικά συστατικά σε ανακυκλώσιμες συσκευασίες, διπλά ενεργειακά τζάμια για ελαχιστοποίηση των διακυμάνσεων θερμοκρασίας, ενώ όλα τα έπιπλα, τα αντικείμενα και τα υφάσματα έχουν επιλεχθεί με προσοχή ώστε να προέρχονται από φυσικές πρώτες ύλες, χωρίς υλικά ζωικής προέλευσης. Στο Spa του ξενοδοχείου χρησιμοποιούνται αποκλειστικά πιστοποιημένα βιολογικά καλλυντικά που είναι 100% vegan φυσικά και δεν δοκιμάζονται σε ζώα.

Λίγο έξω από το Ρέθυμνο Κρήτης, στο χωριό Καψαλιανά βρίσκεται το ομώνυμο ξενοδοχείο, Kapsaliana Village Hotel. H ιστορία του χωριού ξεκινά το 1600, προς το τέλος της Ενετικής περιόδου. Το 1763 δημιουργήθηκε εκεί ένα ελαιοτριβείο, για να εξυπηρετεί τον ελαιώνα της Μονής Αρκαδίου και γύρω του αναπτύχθηκε ο οικισμός, που στην ακμή του, φιλοξενούσε 13 οικογένειες. Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου αναστήλωσε με σεβασμό τον οικισμό, που σήμερα φιλοξενεί 20 δωμάτια. Έχει χαρακτηρισθεί με Προεδρικό Διάταγμα ως «Υψηλής Πολιτιστικής Αξίας».

Kapsaliana Village Hotel

Η αρχιτεκτονική του είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα της Κρητικής αρχιτεκτονικής, όπου κυριαρχούν οι καθαροί γεωμετρικοί όγκοι, ενός ή δύο ορόφων, συνδέονται κ συνδυάζονται μεταξύ τους με τις εξωτερικές αυλές, τις πέτρινες σκάλες και τις καμάρες. Η εικόνα συμπληρώνεται με τις πόρτες, τις αυλόπορτες και τα ανοίγματα από λαξευμένη πέτρα. Έχουν αναστηλωθεί πλήρως τα ελαιοτριβία και λειτουργούν ως μουσεία.

Στο νότο του Ηρακλείου, επίσης στην Κρήτη, το χωρίο Καπετανιανά ζωντάνεψε όταν ένας επιχειρηματίας αγόρασε μεγάλο μέρος των εγκαταλελημένων κυρίως σπιτιών και δημιούργησε ένα ξεχωριστό ξενοδοχείο. Το Θαλόρη, σήμερα λειτουργεί ως πρότυπο αγροτουριστικό κατάλυμα, αφού οι επισκέπτες του, μπορούν να ζήσουν κυριολεκτικά σαν ντόπιοι.

Το ξενοδοχείο Θαλόρη

Στη μεγάλη φάρμα του ξενοδοχείου, με ζώα, μποστάνια και χωράφια μπορεί κάποιος να βιώσει την αυθεντική κρητική καθημερινότητα του χωριού, βόσκοντας ή αρμέγοντας πρόβατα, καλιεργόντας και ποτίζοντας τα μποστάνια κ.α. Ιδιαίτερες είναι και οι εκδρομές με άλογα, ποδήλατα ή τζιπ για εκείνους που θέλουν να γνωρίσουν την άγρια φύση και ζωή των Αστερούσιων βουνών.

Λίγο έξω από την Πρέβεζα το ξενοδοχείο Meraviglia Slow Living, δημιουργήθηκε πρόσφατα, με σκοπό να τιμήσει με την αρχιτεκτονική και την ατμόσφαιρα του, την γύρω περιοχή. Το ξενοδοχείο βασίζεται στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και είναι αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθεια μιας διαφορετικής ομάδας από ντόπιους τεχνίτες, κατασκευαστές, μάστορες αλλά και ξένους σχεδιαστές. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι τοπικά, βιολογικά, βιώσιμα υλικά και αποπνέουν μια ατμόσφαιρα ζεν.

Meraviglia Slow Living

Στη Σαντορίνη, στο χωριό Πύργος, το ξενοδοχείο Voreina Gallery Suites δημιουργήθηκε από την ιδέα της «κατοικήσιμης γκαλερί» και αναπτύχθηκε από την αγάπη των ιδιοκτητών για την τέχνη. Στις σουίτες του ξενοδοχείου μπορεί κάποιος να θαυμάσει και να γνωρίσει τα έργα τέχνης που υπάρχουν σε κάθε χώρο και ενσωματώνονται με τρόπο που ο επισκέπτης μπορεί να τα βιώσει σαν να τα είχε σπίτι του.

Voreina Gallery Suites

Οι καλλιτέχνες των οποίων τα έργα φιλοξενούνται στους χώρους του ξενοδοχείου, συχνά εναλλάσσονται, ενώ οργανώνονται εκθέσεις και εικαστικές εκδηλώσεις, καθώς και συναντήσεις μεταξύ καλλιτεχνών και κοινού με στόχο την ανταλλαγή ιδεών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα