Ξεκίνησαν τα συμβόλαια για την τουριστική σεζόν του 2023 – Θετικά μηνύματα από τους tour operator

Ξεκίνησαν τα συμβόλαια για την τουριστική σεζόν του 2023 – Θετικά μηνύματα από τους tour operator
Στιγμιότυπο από το Ελ. Βενιζέλος eurokinissi

Jet2 Και Jet2 Holidays ανακοίνωσαν σημαντικά διευρυμένο πρόγραμμα για το καλοκαίρι ’23 για πολλούς ελληνικούς προορισμούς και για πρώτη φορά και την Αθήνα.

Καθώς η τουριστική σεζόν που διανύουμε φαίνεται ότι για τη χώρα μας θα πλησιάσει στους περισσότερους προορισμούς τα επίπεδα ρεκόρ του 2019, ενώ σε κάποιους θα τα ξεπεράσει, ήδη γίνονται συμβόλαια για το καλοκαίρι του 2023.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 24/7 αυτή την ώρα υπογράφονται αρκετά συμβόλαια για την επόμενη σεζόν, μεταξύ Ελλήνων ξενοδόχων και ξένων tour operators, με τιμές αυξημένες σε σχέση με το 2022. Οι αυξήσεις κυμαίνονται από 4 – 7%, ενώ σε πολλές περιπτώσεις συμφωνείται μεταξύ των δύο πλευρών, ρήτρα αναπροσαρμογής του πληθωρισμού, ώστε αν η κατάσταση που επικρατεί σήμερα κλιμακωθεί προς τα πάνω, να μπορεί ο ξενοδόχος να προστατευτεί. Αυτή η τακτική θεωρείται δίκαιη από όλους και ειδικά σε αυτή τη συγκυρία που κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για ξενοδόχους που ζητούν από τώρα αυξήσεις της τάξεως του 15-20% στα συμβόλαια του 2023, που όμως οι tour operators αποφεύγουν να υπογράψουν. Όπως υποστηρίζουν η ακρίβεια δεν αφορά μόνο τους προμηθευτές του τουρισμού όπως είναι οι ξενοδόχοι, αλλά και το μέσο ευρωπαϊκό νοικοκυριό που το Φθινόπωρο θα δει τις επιπτώσεις της και είναι άγνωστο το αν θα μπορεί ή αν θα θέλει να πληρώσει τις κατά πολύ αυξημένες τιμές των διακοπών του για το ’23.

Τα μηνύματα που έρχονται για τη σεζόν του 2023 από την αγορά της Βρετανίας είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τη χώρα μας. Ο κορυφαίος όμιλος της Jet2 Και Jet2 Holidays ανακοίνωσε ένα σημαντικά διευρυμένο πρόγραμμα για το καλοκαίρι 23 από τις τρεις μεγαλύτερες βάσεις του στο Ηνωμένο Βασίλειο. Περισσότερες πτήσεις, αλλά και περισσότερα πακέτα διακοπών σε παλαιούς αλλά και νέους προορισμούς για την επόμενη σεζόν από τα αεροδρόμια του Μπέρμιγχαμ , του Λονδίνου Στάνστεντ και του του Μάντσεστερ, με ένα επιπλέον αεροσκάφος να τίθεται σε λειτουργία. Οι περισσότεροι προορισμοί είναι στη Μεσόγειο, με νέο προορισμό και από την χώρα μας, αυτό της Αθήνας.

Που θα πετά η Jet2 το καλοκαίρι του 2023

Ήδη για φέτος ο όμιλος της Jet2 ανακοίνωσε επιπλέον πτήσεις σε όλη την Ελλάδα ενώ ξεκίνησε ο προγραμματισμός και για του χρόνου.

Σύμφωνα με την εταιρεία το 2023, από το Μπέρμιγχαμ θα πραγματοποιούνται οι εξής εβδομαδιαίες πτήσεις: Αθήνα (2), Ηράκλειο (8), Χανιά (2), Κέρκυρα (6), Κεφαλονιά (3), Σκιάθο (2), Σαντορίνη (2), Κως ( 5 ), Καλαμάτα (1), Πρέβεζα (2), Ρόδος (7), Χαλκιδική (2) και Ζάκυνθος 5).

Από Λονδίνο Στάνστεντ: Ο νέος προορισμός είναι η Αθήνα, ενώ οι άλλες περιλαμβάνουν Ηράκλειο (9), Χανιά (2), Κέρκυρα (7), Κεφαλονιά (5), Σκιάθος (4), Σαντορίνη (3), Κως (5), Καλαμάτα (1), Πρέβεζα (2) , Λέσβος (1), Ρόδος (7), Χαλκιδική (2) και Ζάκυνθος (5).

Από το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ θα εκτελούνται οι εξής πτήσεις: Αθήνα (3), Κρήτη (Ηράκλειο) (10), Κρήτη (Χανιά) (3), Κέρκυρα (9), Κεφαλονιά (6), Σκιάθο (4), Σαντορίνη (3), Κως (7), Καλαμάτα (2), Πρέβεζα (3), Μύκονος (2), Λέσβος (2), Ρόδος (11), Χαλκιδική (3), Ζάκυνθος (8).

Η Jet2.com και η Jet2holidays γιόρτασαν την επέτειο των πέντε χρόνων από τότε που ξεκίνησαν να πραγματοποιούν πτήσεις και πακέτα διακοπών προς τη Χαλκιδική. Οι εταιρείες πετούν στην περιοχή από επτά από τις βάσεις τους στο Ηνωμένο Βασίλειο για το καλοκαίρι ‘22, με έως και δέκα εβδομαδιαίες πτήσεις διαθέσιμες κατά τις περιόδους αιχμής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα