Ταξιδεύοντας με το TikTok: Τρεις μέρες στο Βουκουρέστι

Διαβάζεται σε 7'
Το Βουκουρέστι
Το Βουκουρέστι iStock

Ένα ταξίδι στο Βουκουρέστι με μοναδικό οδηγό τον αλγόριθμο και τις αναζητήσεις του TikTok. Φαγητό, καφές, ποτό και όσα χρειάζεται να ξέρεις για ένα τριήμερο στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας.

 

Η πρωτεύουσα της Ρουμανίας έχει τη δική της Αψίδα του Θριάμβου, η οποία δημιουργεί αμέσως προσδοκίες με την είσοδό σου στην πόλη. Μπορεί με μια επίσκεψη στο Βουκουρέστι να μην νιώσεις ό,τι και η Μπέργκμαν στην Καζαμπλάνκα για το Παρίσι, αλλά σίγουρα ένα τριήμερο εκεί είναι ικανό να σε διασκεδάσει, να σε χαλαρώσει και να σε ταΐσει καλά.

Το διαφορετικό στη δική μας περίπτωση, είναι ότι άφησα στην άκρη τις συμβουλές και τις προτάσεις φίλων και γνωστών και προτίμησα να παραδοθώ στην τεχνολογία. Με το TikTok για οδηγό μας σε αυτό το ταξίδι, θα σου δείξω όλα όσα επισκέφθηκα, ήπια, έφαγα και δοκίμασα στο Βουκουρέστι, μετά από σύσταση του αλγόριθμου και της αναζήτησης που έκανα στο αγαπημένο μου social medium.

Αψίδα του Θριάμβου Βουκουρέστι
Αψίδα του Θριάμβου Βουκουρέστι iStock

Disclaimer: Σε αυτό το ταξίδι δεν θα πάμε σε κανένα μουσείο.

Για καφέ:

Δεν ήπιαμε πουθενά κακό καφέ στο Βουκουρέστι. Η ρουμανική πρωτεύουσα φημίζεται για τον specialty coffee της και τα coffee shops τους. Η φιλοσοφία τους διαφέρει κάπως από τη δική μας, καθώς περιορίζονται στο να σερβίρουν σπουδαίο καφέ και όχι bites για να τον συνοδεύσεις. Μπορείς να βρεις ίσως κάποιο cookie ή ένα κρύο σάντουιτς, αλλά και πάλι τίποτα σπουδαίο. Τα αγαπημένα μου ήταν το Eshte και το BOB George Coffee Bar, τα οποία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση στην παλιά πόλη.

Eshte
Eshte NEWS 24/7 Μάριον Παλιούρα
Eshte
Eshte NEWS 24/7 Μάριον Παλιούρα

Αν βρεθείς εκεί, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις Pasteis De Nata από το ομώνυμο μαγαζί. Απόφυγε τους τρελούς συνδυασμούς και αφέσου στο μινιμαλιστικό, γευστικό παραλήρημα της κρέμας με την κανέλα. Παραδεισένιο street γλυκάκι για να πάρεις δυνάμεις και να συνεχίσεις τη βόλτα σου.

Για brunch:

Βασικό tip για το φαγητό στο Βουκουρέστι, είναι να έχεις κάνει κράτηση. Αν δεν έχεις προνοήσει γι’ αυτό, θα χρειαστεί να περιμένεις για πάντα σε ουρά και κανείς ποτέ δεν απόλαυσε το φαγητό του όταν περίμενε 30 και 40’ για να το φάει.

Check the Space: Ένας φανταστικός πολυχώρος, συνδυάζει με παράδοξα έντεχνο τρόπο, πίτσα και vintage ρούχα και αξεσουάρ.

Check The Space
Check The Space NEWS 24/7 Μάριον Παλιούρα

Αφού περιηγηθείς ανάμεσα στα (iconic) κομμάτια του καταστήματος (έχει και ρούχα της Kate Moss), θα βρεις τον εαυτό σου να ζητάει από το προσωπικό ένα τραπέζι για να απολαύσει τη viral πίτσα του μαγαζιού. Γιατί είναι τόσο διάσημη; Γιατί έρχεται με ένα ντιπ της επιλογής σου στο κέντρο του πιάτου, το οποίο και προορίζεται για να βουτάς τα κομμάτια της πίτσας. ΟΝΕΙΡΟ.

Check The Space
Check The Space NEWS 24/7 Μάριον Παλιούρα

Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις και το γλυκό ημέρας – όταν πήγαμε εμείς, ήταν πίτσα με μασκαρπόνε, ροδάκινα, φιστίκι και dulce de leche – επικό.

Check The Space
Check The Space NEWS 24/7 Μάριον Παλιούρα

Marmorosch: Aν θες κάτι πιο έξτρα, το Marmorosch είναι η élevé εκδοχή του brunch. Πρόκειται για ένα 5άστερο Boutique Hotel στην Παλιά Πόλη, στο οποίο μπορείς πληρώνοντας 70 ευρώ να έχεις πρόσβαση σε έναν ατελείωτο μπουφέ με ό,τι μπορείς να φανταστείς. Αλμυρά, γλυκά, παγωτά και φυσικά, όσο καφέ θες.

Για φαγητό:

Αν θες να δοκιμάσεις τα ξακουστά, ρουστίκ πιάτα της Ρουμανίας, δεν πρέπει να παραλείψεις να κάνεις κράτηση στο Caru’ cu bere.

@itislinaliciously Caru’ cu Bere – București Astazi va prezint un restaurant din centrul Bucurestiului cu specific romanesc pe care probabil multi il stiti. Interiorul este măreț, precum un muzeu, iar noi am ales sa stam intr-unul dintre balcoane. In meniu se regasesc o multitudine de preparate, in mare parte mancaruri romanesti, insa mai sunt si cateva exceptii. La bauturi am optat pentru un pahar de vin rosu, un Campari Orange, o bere si o limonada. Pentru inceput, am comandat o salata de icre de crap cu bagheta rustica si icre de somon, delicioase. La felul principal am avut o ciorbă de fasole cu afumatura, servita in pita cu ceapa rosie care a fost buna, insa se simtea destul de puternic gustul de afumatura. Eu am optat pentru o tocanita de ciuperci asortate cu mamaliguta care a fost excelenta, desi la prima vedere poate parea un preparat banal. Si bineinteles clasicele sarmalute cu mamaliga si smantana despre care pur si simplu nu am ce sa comentez. Am avut si doua deserturi, iar in timp ce le-am asteptat, am avut placerea de a admira un spectacol de dans folcloric care a accentuat atmosfera traditionala deja prezenta. Au venit apoi si deserturile, anume pavlova si papanasi. Cei din urma au fost perfecti din punctul meu de vedere, curcubeu pe cerul gurii. In concluzie, restaurantul Caru cu bere merita cu siguranta o vizita, este o bijuterie a Bucurestiului care ofera o atmosfera tipic romaneasca. Mancarea este delicioasa, personalul amabil si restaurantul superb. #carucubere #restaurantebucuresti #recomandarerestaurant #eatingout #traditionalrestaurant #restaurantromanesc #mancareromaneasca ♬ original sound – linaliciously

Αν πάλι δεν είσαι αυτής της γευστικής παλέτας, τότε δοκίμασε το ιταλικό στο Animaletto House (έχει και Speakeasy Bar στο υπόγειο), την ασιατική κουζίνα στο Hushimo, αλλά και το arzu, ένα διαμαντάκι με εσωτερική αυλή λίγο πιο έξω από την πόλη (περίπου 20’ με τα πόδια).

Animaletto House
Animaletto House NEWS 24/7 Μάριον Παλιούρα
Arzu
Arzu NEWS 24/7 Μάριον Παλιούρα

Το Nightlife:

Αυτό που πραγματικά αξίζει να ανακαλύψεις στο Βουκουρέστι είναι η νυχτερινή του ζωή. Bars που εξειδικεύονται σε συγκεκριμένα ποτά, clubs για κάθε γούστο, με ιδιαίτερη αγάπη στην ηλεκτρονική μουσική, αλλά και μαγαζιά 3 σε 1 (εστιατόριο, bar και club) για εκείνους που βαριούνται να μετακινηθούν. Δοκίμασε το Control, για techno και house parties, αλλά και φαγητό στον πάνω όροφο και πιο χαλαρό ποτό στον έξω χώρο.

Στο Negroni θα βρεις φυσικά σπουδαίο Negroni, ενώ θα νιώσεις εντελώς ντόπιος ανακαλύπτοντάς το μέσα στο εμπορικό που στεγάζεται.

Στο υπόγειο του Marmorosch, θα βρεις το Vault, ένα μπαρ μέσα σε θησαυροφυλάκιο για πιο fine drinking, ενώ αξίζει μια επίσκεψη και στο Oficiul 1, ένα speakeasy bar που βρίσκεται σε παλιό ταχυδρομείο.

Το δικό μου αγαπημένο είναι το Apollo 111, ένας πολυχώρος που προσφέρει πίτσα και dj sets, αλλά και το πιο cool club με ντόπιους. Εκεί θα ακούσεις mainstream και ρουμανική pop και μην παραξενευτείς με τα τραγούδια που θα σου θυμίσουν Φουρέιρα και Γιώργο Λεμπέση.

Apollo 111
Apollo 111 NEWS 24/7 Μάριον Παλιούρα

Extra tip: Μην παραλείψεις να επισκεφθείς το Cărturești Carusel. Πρόκειται για ένα βιβλιοπωλείο υπερθέαμα, στο οποίο μπορείς να βρεις και καφέ στον 4ο όροφο, καθώς και όλες τις τελευταίες κυκλοφορίες σε βιβλία, δίσκους, αλλά και ξεχωριστές και ιδιαίτερες ιδέες για σουβενίρ και δώρα.

Cărturești Carusel
Cărturești Carusel NEWS 24/7 Μάριον Παλιούρα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα