Τσοχατζόπουλος: Ήξερα για τις μίζες της Ferrostaal, αλλά δεν είχα καμία σχέση

Τσοχατζόπουλος: Ήξερα για τις μίζες της Ferrostaal, αλλά δεν είχα καμία σχέση
Συνεχίστηκε την Δευτέρα 20 Μαΐου 2013, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου και των 18 συγκατηγορούμενών του για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα. (EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) Eurokinissi

Γνώση για τις μίζες της Ferrostaal κατέθεσε πως είχε ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Αρνήθηκε ωστόσο ότι είχε οποιαδήποτε σχέση

Ότι δεν έγινε ποτέ καμία προσπάθεια από τους Γερμανούς εκπρόσωπους της εταιρείας Ferrostaal που προμήθευσε την Ελλάδα με τα επίμαχα υποβρύχια για να τον προσεγγίσουν υποστήριξε στο δικαστήριο ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

“Ο υπουργός δεν διαπραγματεύεται με ατζέντηδες, αλλά με τον Γερμανό ομόλογό του. Μια κυβέρνηση δεν παίζει παζάρια”, σημείωσε απαντώντας στις ερωτήσεις των εισαγγελέων.

Ο πρώην υπουργός πάντως, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως γνώριζε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία διακινούσε τεραστία ποσά κάτω από το τραπέζι.

“Εμείς κάναμε τη δουλειά μας. Όχι μόνο δεν έχουμε καμία σχέση, αλλά και δεχθήκαμε και χυδαία επικοινωνιακή επίθεση από τους Γερμανούς για να καλύψουν τις δικές τους δουλείες”, υποστήριξε.

Επισήμανε πως ο τότε γγ. Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος δεν είχε κανένα τρόπο να επηρεάσει τη σύμβαση των ελληνικών ναυπηγείων με τη Ferrostaal.

Όπως υποστήριξε στο δικαστήριο, “το Πολεμικό Ναυτικό αποφάσισε ότι τα συγκεκριμένα υποβρύχια είναι τα καλύτερα, ενώ η πρόταση ήταν και συμφέρουσα οικονομικά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα