Τζανακόπουλος για "Mακεδονία του Ίλιντεν": Πολλά ονόματα στο τραπέζι για το Σκοπιανό

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος EUROKINISSI

Δεν επιβεβαίωσε - ούτε διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, τις πληροφορίες που δημοσιεύονται σήμερα για το όνομα "Δημοκρατία του Ίλιντεν" ως ενός σεναρίου που συζητείται στη διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ρωτήθηκε πριν από λίγο σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρουν το όνομα "Μακεδονία του Ίλιντεν" ως ένα από τα σενάρια που συζητούνται στην διαπραγμάτευση για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων.

"Πολλά ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά αυτή την ώρα δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο. Αυτά αφορούν το ουσιαστικό περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης, που δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο δημόσιων συζητήσεων", δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, σχολιάζοντας τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που αναφέρουν ότι στο τραπέζι των συνομιλιών Αθήνας - Σκοπίων έχει πέσει το όνομα "Ilidenska Republika Makedonija" για την επίλυση της διαφοράς με την ΠΓΔΜ.

ADVERTISING

Ο κύριος Τζανακόπουλος σημείωσε ακόμη: "Δεν πρόκειται να προεξοφλήσω την κατάληξη των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων. Η πολιτική βούληση υπάρχει, αλλά όπως έχει πει και ο Πρωθυπουργός, απομένει αρκετή απόσταση να διανύσουμε για μία τελική συμφωνία".

Τα σενάρια για συζητήσεις γύρω από το όνομα "Ilidenska Republika Makedonija" φούντωσαν 24 ώρες μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στην Σόφια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η νέα πρόταση της πΓΔΜ για το όνομα: "Ilidenska Republika Makedonija"

Τσίπρας σε Ζάεφ: Αυτά θέλω για να φέρω στην ελληνική Βουλή την συμφωνία

Χρειάζονται κι άλλα βήματα για το Σκοπιανό

ΝΔ για Σκοπιανό: Αργά τη θυμήθηκε τη συναίνεση ο κ. Τσίπρας

SHARE:

24Media Network