Μπαλόνι που αναπαριστά το δήμαρχο του Λονδίνου με μπικίνι υψώθηκε κοντά στο κοινοβούλιο

Το γιγάντιο μωρό Καν ύπταται πάνω από το Λονδίνο
Το γιγάντιο μωρό Καν ύπταται πάνω από το Λονδίνο AP

Ματά το γιγάντιο "μωρό Τραμπ" ήρθε η ώρα και ένα γιγάντιο "μωρό Καν" να βρεθεί στους αιθέρες της βρετανικής πρωτεύουσας, προσφέροντας ένα αξιοπερίεργο "αξιοθέατο" στους Λονδρέζους.

Αντίπαλοι του Εργατικού δημάρχου του Λονδίνου Σαντίκ Καν ύψωσαν σήμερα κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο ένα γιγάντιο μπαλόνι που τον αναπαριστά με μπικίνι, ως απάντηση στο γιγάντιο μπαλόνι που αναπαριστούσε τον Τραμπ ως μωρό και είχε υψωθεί στο ίδιο σημείο τον Ιούλιο. Στη σημερινή δράση πρωτοστάτησε ο Γιάνι Μπρουέρ, ο οποίος δηλώνει «οπαδός της ελευθερίας της έκφρασης».

Το μπαλόνι με το δήμαρχο του Λονδίνου
Το μπαλόνι με το δήμαρχο του Λονδίνου AP

Επικριτές του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είχαν υψώσει ένα μπαλόνι που τον αναπαριστούσε ως την καρικατούρα ενός θυμωμένου μωρού με φουσκωμένα μάγουλα κατά την επίσημη επίσκεψη που ο αμερικανός πρόεδρος είχε πραγματοποιήσει τον Ιούλιο στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Ας φτιάξουμε ένα 'μωρό Καν' και ας δούμε αν η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ισχύει για όλους», έγραψε ο Γιάνι Μπρουέρ σε μια σελίδα συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding), συγκεντρώνοντας σχεδόν 60.000 στερλίνες (67.000 ευρώ) για το σχέδιό του.

ADVERTISING
Οι υποστηρικτές τουΤραμπ δίπλα στο μπαλόνι
Οι υποστηρικτές τουΤραμπ δίπλα στο μπαλόνι AP

Εξηγεί εκεί τις διαφωνίες του με την πολιτική του δημάρχου του Λονδίνου και καταγγέλλει αύξηση της εγκληματικότητας στη βρετανική πρωτεύουσα. Το μαγιό που φορά το «μωρό Καν» αποτελεί αναφορά στην απαγόρευση, το 2016, μιας διαφήμισης για προϊόντα αδυνατίσματος στις συγκοινωνίες του Λονδίνου.

Η διαφήμιση, η οποία θεωρήθηκε σεξιστική, παρουσίαζε ένα μοντέλο με αδύνατο σώμα που φορούσε ένα κίτρινο μπικίνι και ρωτούσε, «Είναι το σώμα σας έτοιμο για την παραλία;».

Η σημερινή εκδήλωση είχε πάρει την άδεια των αρχών και ο δήμαρχος του Λονδίνου δήλωσε στο ITV: «Αν θέλουν να περάσουν το Σάββατό τους κοιτώντας με να φοράω κίτρινο μπικίνι, έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν -- αν και δεν πιστεύω πως μου πάει το κίτρινο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεγάλη Βρετανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πετάει, πετάει: Το μπαλόνι με το μωρό - Τραμπ πάνω από το βρετανικό κοινοβούλιο

Ένα τεράστιο οργισμένο μωρό Τραμπ θα πετάει πάνω από το Λονδίνο

Λονδίνο: Στους δρόμους χιλιάδες Βρετανοί - Μαζικές διαδηλώσεις κατά Τραμπ

SHARE:

24Media Network